Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ledde Arsenal mot Leeds.

Arteta: "En ära att få vara kapten"

tis 10 jan 2012 kl 20:19

Mikel Arteta har bara spelat i Arsenal i ett halvår men trots det fick han under gårdagens match mot Leeds chansen att bära kaptensbindeln.

På grund av att Robin Van Persie fått ledigt och Thomas Vermaelens skadefrånvaro fick spanjoren Mikel Arteta vikariera i rollen som lagets kapten under Leeds-matchen igår. Detta trots att han bara varit i klubben i ett halvår och endast spelat 22 matcher innan gårdagens drabbning. En lyrisk Arteta berätta detta om sin erfarenhet för arsenal.com igår:
- Det var riktigt häftigt för mig att få vara kapten för en klubb som Arsenal, det är helt otroligt. Jag vill tacka mina lagkamrater för insatsen, min tränare för stödet och förhoppningsvis kan vi bygga på detta och vinna mot Swansea. Vi hade chanser att avgöra det mycket tidigare men det känns som att det ofta blir så här på Emirates i år.

- Trots allt så vann vi, vi är vidare och det var ett bra resultat efter besvikelsen mot Fulham. Det är frustrerande eftersom om man gör två mål i första halvlek blir allt så mycket enklare. Det blir svårare att kontrollera en match när 0-0 står sig, alla blir så hetsade till att göra mål och det gör det svårare. Men vi var väldigt lugna och tog rätt beslutet i slutet av matchen för att vinna.