Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ryo lirade med reserverna som kryssade.

Reserverna kryssade mot Villa

ons 11 jan 2012 kl 21:59

Arsenal tog idag emot Aston Villas reserver på London Colney. Det var en jämn match som slutade med varsitt mål för de bägge lagen.

Neil Banfield valde precis som mot Sunderland, att på papperet ställa upp med en stark startelva trots att han gjorde fyra förändringar. Den mest anmärkningsvärda och positiva ändringen var utan tvekan att Jon Toral kommit upp från U18 och gått rakt in i startelvan i sin debut för reserverna. Noterbart är att A-lagsspelaren Park spelade första halvlek och skapade en del chanser.

Aston Villa började matchen klart starkast och redan i den tredje matchminuten skulle man ta ledningen när Micky Drennan med en superb nick satte bollen i nät bakom James Shea i Arsenal-målet. Trots denna mardrömsstart spelade ändå The Gunners rätt bra i första halvlek som var mycket temporik.
Under den andra halvan av matchen kom Banfields mannar allt mer in i matchen. Man skapade flera lägen och i den 57:e minuten skulle kvitteringen komma genom Josh Rees som avslutade från nära håll. Vilken vecka för 18-åringen som i lördags fixade en seger för U18-laget mot Norwich med sitt och matchens enda mål och sedan detta mål för reserverna.

Båda lagen pressade i slutet på för ett avgörande 2-1 mål men resultatet stod sig matchen ut. Sammanfattningsvis så kan man säga att detta var ett klart steg i rätt riktning för Arsenals reserver som inför denna match hade två tunga förluster på raken med sig i bagaget. I nästa omgång väntas ett London derby för Arsenal då man möter Fulhams reserver på bortaplan.

Arsenal-Aston Villa  1-1
Mål:
0-1 Micky Drennan (3), 1-1 Josh Rees (76).

Så spelade Arsenal:
James Shea - Sead Hajrovic, Gavin Hoyte, Daniel Boateng (c), Martin Angha - Craig Eastmond, Kyle Ebecilio (79), Jon Toral (84) - Ryo, Rhys Murphy, Ju Young Park (46)
Avbytare: Reice Charles-Cook, Elton Monteiro (84), George Brislen-Hall, Josh Rees (46), Zak Ansah (79)