Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mr Arsenal gillar det han sett av Mertesacker.

Tony Adams hyllar Mertesacker

tor 12 jan 2012 kl 19:40

Den legendariska kaptenen gillar Arsenals mittbacksnyförvärv från sommaren, Per Mertesacker och tycker att han utvecklas bra.

Tony Adams även kallad Mr. Arsenal i folkmun spelade i Arsenal i nitton år som mittback. Han spelade 669 matcher för klubben varav de flesta som lagkapten. The Gunners tre mest framstående mittbackar för tillfället är Thomas Vermaelen (dock skadad), Laurent Koscielny och Per Mertesacker.

Dock har den sistnämnde blivit kritiserad av supportrar för att inte ha anpassat sig tillräckligt till den engelska fotbollen men Tony Adams är av en helt annan uppfattning:
- Jag har sett Per Mertesacker några gånger nu, han intresserar mig och jag tycker att han är en bra spelare. Jag tycker han är väldigt intelligent och han vet hur man ska spela i det centrala försvaret.

- Det ska bli mycket spännande att få se mer av honom för jag tycker faktiskt inte att Thomas Vermaelen har spelat tillräckligt mycket med honom än. Men de kan bli ett fantastiskt mittbackspar ihop och det skulle verkligen intressera mig. Det skulle kanske kunna bli som att gå tillbaka till Adams, Bould och Keowns dagar.