Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi kommer få se mer av Oxen framöver.

Chamberlain kommer få mer speltid

fre 13 jan 2012 kl 15:24

Arsene Wenger är nöjd med hur Alex Oxlade-Chamberlain har utvecklats hos The Gunners och nu har den franske tränaren planer för 18-åringen i A-laget.

Den engelska U-21 landslagsspelaren har gjort bra ifrån sig i Arsenal-tröjan sedan han anlände till klubben förra sommaren från Southampton. Han noterades för ett mål i de två första debutmatcherna på Emirates. Först i ligacupen mot Shrewsbury Town och senare mot Olympiakos i Champions League.

Oxlade-Chamberlain fick senast i måndags chansen från start i FA Cup-mötet med Leeds och Wenger har nu planer på att använda honom mer under andra halvan av säsongen. Wenger berättade detta för Arsenal Player:
- Han är väldigt nära nu (A-laget) och han kommer säkerligen att användas under de sex kommande månaderna. Han jobbar på sin defensiva sida, sin mognad och sitt engagemang också.

- När du är en ung, talangfull spelare så måste du få uppleva att engagemang är mycket viktigt också på en topp nivå och att det inte bara räcker med enbart talang. Han är en smart kille, han förstår, och jag är väldigt nöjd med honom. Jag är säker på att han kommer att få spela under de nästkommande veckorna.