Medlemmar: 6074 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger ser möjligheter för Henry att lira på olika positioner.

"Henry kan spela på en kant"

fre 13 jan 2012 kl 22:56

Arsene Wenger säger att klubbens största målskytt genom tiderna fortfarande har fysiken för att kunna spela på en ytterkant hos Arsenal.

Thierry Henry kom till Arsenal 1999 som en ytterforward men skolades senare om av Wenger till en av världens bästa strikers. Arsenal-tränaren ser fransmannen som en central forward först och främst men tror ändå att 34-åringen fortfarande har kvalitéerna för att spela på en kant. Arsene sade detta om Henry till Arsenal.com:
- Han har fortfarande reflexerna som en ytter. När han är på vänstersidan kan han precis som förr fördela bollar och leverera. Men det beror mycket på vilken fysisk man har och det är mer passande för en spelare som är mellan 20 och 30 år att spela på en kant. Men han kan fortfarande göra det. Han var mycket stark fysiskt tidigare men även om han har tappat lite är han fortfarande bra tränad.

Wenger tror att Henry och Robin van Persie kan spela ihop i anfallet men säger att han måste ändra i lagets grunder för att få igenom det:
- De kan spela ihop så länge laget är balanserat. Om det är balanserat offensivt och defensivt så kan de få spela ihop. Men vi spelar med två ytterforwards så det kan bli svårt att hitta den där balansen.