Medlemmar: 8808 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal jagar underskrifter från både Robin och hans son.

Gunners vill ha van Persies son

mån 16 jan 2012 kl 21:56

Arsenal har erbjudit Robin van Persies son proffsträning hos The Gunners. Robin själv har skjutit upp sina kontraktsförhandlingar.

Robin van Persie har erkänt att Arsenal vill att hans fem-åriga son skall börja träna med klubben. Arsene Wenger är känd för att hitta unga talanger från världen över och sedan göra de till klasspelare men att plocka sonen från en stjärnspelare skulle vara en ny taktik. Kanske kan detta vara en gest för att få van Persie att skriva på ett nytt långtidskontrakt.
Hans son som heter Shaqueel har visat upp stor talang i både fotboll och golf – sonen slår till och med pappa i det senare ibland – spelar i ett fotbollslag nära familjen van Persies familjehem. Robin har varit så nöjd med lagets tränare att han låtit Shaqueel spelat kvar och struntat i Arsenal. Robin van Persie berättade detta för The Guardian:
- Jag måste ärligt säga att Shaqueel har stor talang för fotboll. Jag känner igen många saker av mig själv i honom. Hans tränare är riktigt bra. Arsenal har bjudit in honom några gånger för att komma och spela men han gillar situationen i sin klubb. Det är viktigt för honom med en bra atmosfär i laget. Precis som jag.

- Han älskar att spela golf. Det finns en del mycket bra golfbanor här. Han tar lektioner och vi spelar golf regelbundet. Ibland slår han mig! Han har en bra känsla för vart bollen måste gå. Mina slag hamnar ibland i buskarna men hans går alltid rakt. Han säger: ”Pappa, jag ska chippa nu, ge mig den eller den klubban.” Han kan göra det perfekt också.

Arsenalstrikern, som är i storslagen målform, har skjutit upp sina kontraktsförhandlingar till sommaren, då han kommer att ha 12 månader kvar av sitt kontrakt med The Gunners. Flera klubbar är intresserade av honom, däribland Manchester City och i en intervju med Nusport magazine, pratar van Persie om sin beundran för Barcelona:
- Jag tycker fortfarande att man kan åstadkomma mest genom att spela vacker fotboll. Kolla på Barcelona. Deras fotboll är något unikt, vackert att kolla på. Vi kommer aldrig att glömma det. Men ibland beror det också på individuella prestationer av Lionel Messi eller någon annan. Inget lag kan spela vacker fotboll hela tiden.

- Det brukar jag också säga till grabbarna i Arsenal. När det inte går som smort är det bara att försöka döda matchen. Jag är fortfarande en älskare av spelet och kommer för evigt att vara en sådan men jag har blivit mer realistisk. Det är för romantiskt att tänka att man bara kan vinna genom att spela vacker fotboll. Barcelona är ett undantag.