Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ungdomarna vann på Colney.

Svenskar inblandade i mål för U16/18

lör 21 jan 2012 kl 21:02

Arsenals U18-lag tog emot Portsmouth på London Colney under lördagsförmiddagen. Det blev hela 5-0 till the Gunners och svenske Kristoffer Olsson noterades för en assist.

Arsenals U18-lag tog emot Portsmouth på London Colney under lördagsförmiddagen. Det blev hela 5-0 till the Gunners och svenske Kristoffer Olsson noterades för en assist.
Steve Boulds unga grabbar i U18 fortsatte idag sin 100 procentiga form under 2012 genom att utklassa Portsmouth med hela 5-0 på träningsanläggningen.  Arsenal kunde verkligen spela ut sitt spel till fullo och det kanske ändå inte var så konstigt med tanke på att det absoluta bottengänget i ligan stod för motståndet.

En positiv nyhet var att Brandon Ormonde-Ottewill fick chansen från start i sin debut för U18 och han tog plats till vänster i backlinjen bredvid Hector Bellerin, Isaac Hayden (kapten) och Zac Fagan. Även de så evigt reservaktuella Toral, Gnabry och Wynter fanns med i startelvan. Kristoffer Olsson startade som vanligt på det centrala mittfältet för the Gunners och gjorde som vanligt bra ifrån sig.

Idag var han dock inte ensam svensk i Arsenal då den provspelande Niclas Eliasson spelade med U16 som vann med 4-1 och Falkenbergs-spelaren noterades även för ett mål och enligt rapporter så gjorde han bra ifrån sig. Niclas samt Hammarby talangen Viktor Nordin har provtränat med Arsenal under hela veckan. Viktor skadade sig under matchspel igår och kunde oturligt nog inte delta i dagens match.

Arsenal U18 dominerade deras match direkt från start och det tog inte mer än tretton minuter innan Jon Toral satte ettan! Hemmalaget fortsatte att dominera bollinnehavet och Charles-Cook hade inte mycket att göra i Arsenal-målet. 2-0 målet kom precis innan halvtidspausen då Phillip Roberts nickade in bollen efter ett fint inlägg av Serge Gnabry.

Andra halvlek var mycket lik den första spelmässigt och Toral var nära att sätta trean efter att han serverats med en fin boll av Kristoffer Olsson. Vid timmen spelad skulle ändå trean komma och det genom en fin soloprestation av Serge Gnabry. Direkt efter hade Olsson ett bra avslut innan Portsmouth-spelaren Antemi missade ett öppet målläge.

Med en kvart kvar att spela assisterade svenske Olsson, Chuba Akpom med en fin genomskärare som inte engelsmannen gjorde något misstag på och satte 4-0. Fem minuter senare kom matchens sista mål då inbytte Anthony Jeffrey satte bollen i nät. En nöjd Kristoffer Olsson berättade detta om den målrika matchen och Eliassons insats för U16:
- Vi var bra! Säkert 80 procent i bollinnehav till oss. I andra halvlek var vi något bättre än första men Portsmouth är klart det sämsta laget jag har spelat mot här. För min egen del var jag delaktig i mycket framåt och jag är nöjd med min insats. Niclas gjorde mål och vad jag har hört så spelade han tydligen bra.

Arsenal-Portsmouth 5-0
Mål:
1-0 Toral (13), 2-0 Roberts (44), 3-0 Gnabry (60), 4-0 Akpom (74), 5-0 Jeffrey (80).

Så spelade Arsenal:
Reice Charles-Cook - Hector Bellerin, Isaac Hayden (c) (73), Zac Fagan, Brandon Ormonde-Ottewill, Jordan Wynter, Jon Toral, Kristoffer Olsson, Nigel Neita (67), Serge Gnabry, Philip Roberts (67)
Avbytare: Josh Vickers, Ben Glasgow (73), Chuba Akpom (67), Anthony Jeffrey (67)