Medlemmar: 4605 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fulham vann reservderbyt när Fabianski var tillbaka.

Förlust i Fabianskis comeback

ons 25 jan 2012 kl 13:03

Arsenals reserver spelade igår kväll en viktig bortamatch mot Fulham. Det blev förlust med 1-0 trots bra målvaktsspel från Fabianski som återvände från skada.

Den största nyheten från gårdagens reservmatch var ett positivt besked för A-laget, Lukas Fabianski återvände från skada och gjorde en stabil insats mellan stolparna trots förlusten. Efter att Sead Hajrovic och Daniel Boateng blivit utlånade så var Elton Monteiro och Ignasi Miquel tillbaka i Neil Banfields startelva. Han gav även Oguzhan Özyakup och Serge Gnabry chansen på mittfältet. Watt var tillbaka från Sheffield och ersatte Ju-Young Park i anfallet när the Gunners igår kväll besökte västra London.

Båda lagen började matchen blygsamt men efter att Fulham skapat ett hyfsat farligt läge vaknade Arsenal-spelarna. Gnabry tog sig förbi sin försvarare och slog ett inlägg som dock rensades undan och Craig Eastmond kombinerade fint med Ozyakup innan han själv avslutade utanför. I den 24:e minuten slog Ryo Miyaichi ett inlägg som Watt mötte upp med pannan och avslutet var bra och tvingade Somogyi till en avancerad räddning.
 Strax efter detta kom Fulham tillbaka in i matchen och man satte Fabianski på prov flera gånger om. Dock spelade polacken stabilt och höll nollan halvleken ut. Arsenals kanske bästa läge i den första halvleken var nog ändå det som Sanchez Watt fick precis innan paus då han helt från ingenstans kom till ett friläge men hans avslut räddades återigen av Somogyi.
Starten på den andra halvleken skulle visa sig bli en mardröm för Arsenal då Fabianski redan efter fyra minuter tvingades plocka bollen ur nät. Kacaniklic fick bollen till vänster i straffområdet och avslutade under den dykande Fabianski in i mål. I den 60:e minuten tvingades polacken återigen in i aktion men denna gång stod han för en mycket kvalificerad räddning.
Arsenal pressade på för en kvittering men Fulham spelade mycket kompakt i sitt försvar. The Gunners försökte att hitta instick bakom backlinjen men lyckades inte och tiden började nu bli knapp. Watt hade ännu en gång ett bra nickavslut men bollen gick strax över ribban. Trots bra spel av Arsenal slutade matchen 1-0 till Fulham. Neil Banfield hittade ändå flera positiva delar i laget efter matchen då han sade detta till Arsenal.com:
- Jag tycker det var positivt att vi spelade den fotbollen som vi gjorde mot ett starkt lag som pressade oss. Vi har några fysiska unga spelare, så det är bra. Visst är det en stor besvikelse att förlora men jag tycker att man måste kolla på flera utav insatserna som de unga spelarna gjorde. Det är kul att se att Lukasz är tillbaka. Han spelade bra, är bra professionellt och igår hjälpte han en ung backlinje på ett bra sätt.

Fulham v Arsenal 1-0
Mål:
1-0 Kacaniklic (49)

Så spelade Arsenal:Lukasz Fabianski - Martin Angha, Gavin Hoyte, Elton Monteiro, Ignasi Miquel (c) - Craig Eastmond, Oguzhan Özyakup, Jernade Meade (67) - Ryo (67), Serge Gnabry (55), Sanchez Watt
Avbytare: Damian Martinez, Jordan Wynter, Kyle Ebecilio (67), Josh Rees (67), Zak Ansah (55)