Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oklart om Henry kan spela mot Villa.

FA-cupen: Aston Villa gästar Arsenal

lör 28 jan 2012 kl 20:08

Efter att ha vunnit mot Leeds hemma på Emirates är det nu dags att ta sig an nästa motstånd i FA-cupen. Den här gången är det Aston Villa som kommer på besök till Emirates Stadium.

Det blev en fantastisk tillställning när Arsenal i den första omgången för topplagen (tredje riktiga omgången) fick möta Leeds hemma på Emirates Stadium. Matchen var i sina bästa stunder medioker, men när Thierry Henry byttes in och spelade i Arsenal-kitet för första gången sedan 2007 var det många som blev nostalgiska av sig. Att fransmannen som av många anses vara klubbens bästa spelare genom tiderna avgjorde det hela med matchens enda mål talar sitt tydliga språk.

Nu får Henry - tillsammans med sina lagkamrater - chansen att upprepa scenariot. Gästar gör nämligen Aston Villa, ett motstånd The Gunners spelat mot tidigare under säsongen. Den 21 december möttes man nämligen i ett ligamöte på Villa Park. Arsenal vann med 2-1 efter ett riktigt sent mål av Yossi Benayoun.

Arsène Wenger har peppat sina män sedan man förlorat tre raka ligamatcher, för första gången på mer än ett decennium, och nu ser sin chans att bryta formsvackan och inbringa en cupvinst. Laget har stundtals spelat mycket dåligt, men FA-cupen ger oss den här säsongen ett briljant tillfälle att nå en kvarts- eller semifinal då många topplag redan åkt ut, däribland bägge Manchester-lagen.

För Arsenal kvittar det vem som gör målen, hur man vinner eller vad som är den stora snackisen efter matchen - så länge man ser till att vinna matchen och avancera. Thierry Henry är redo att spela sin första match från start - om han hinner tillfriskna - så att Robin van Persie kan få vila lite.

FA-cupen, Aston Villa, Emirates Stadium - 17:00 imorgon eftermiddag. Missa inte!

Come on you Gunners!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 17.00
Tävling: FA-cupen
Matchodds från Unibet: 1) 1.60 X) 3.65 2) 5.75
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har inte turen på sin sida när det kommer till skador, någonting som ännu en gång märks av när man tar en snabb glans mot skadelistan. Sedan tidigare är Jack Wilshere (6-9 veckor), Kieran Gibbs (1-2 veckor), Carl Jenkinson (återkomstdatum okänt) och André Santos (10-12 veckor) långtidsskadade. Andra spelare som är finns på skadelistan är Lukasz Fabianski (återkomstdatum okänt) och Abou Diaby (2-3 månader). Mikel Arteta, Thierry Henry och Francis Coquelin kommer alla genomgå sena tester för att avgöra om de är matchredo eller ej.

ASTON VILLA: Aston Villa har det inte lättare på skadefronten. Man saknar spelare som Cuellar, Herd, Lichaj och N'Zogbia. Spelare som Agbonlahor, Ireland och Heskey kommer alla genomgå sena tester för att se ifall de är matchredo eller ej.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "If you look at my record, you will see the FA Cup is important for me. If you look at the record of all the other teams, I think our record is better than all of them over the past 15 years. Even last year we went for four trophies. How many teams go for four trophies this season? Nobody. I think we always try to go for everything and for a long, long time last year we went for trophies late in the season. Still we will try to do the same and try to win the FA Cup [this year]".

ALEX McLEISH:"I don't see why we should be fearing Arsenal. I am sure the lads will remember what they have done at the Emirates before. Statistics don't determine the outcome of this latest encounter but it does offer the players evidence they can do it against the best of the Arsenal teams. There is a good bit of confidence going into this next game. It's the FA Cup, we are away, the pressure will be more on the home team Arsenal to win. I'm sure they are under pressure with the fact they've lost two or three games. You rarely see the top clubs losing four in a row. But at the same time we are not going to be shouting from the rooftops 'we're going to do this, we're going to do that".

STATISTIK

Aston Villa har mött Arsenal hela 182 gånger. The Gunners har vunnit 73, förlorat 65 och spelat lika 44 gånger. Säsongens hittills enda ligamöte lagen emellan slutade 2-1 till Arsenal på Villa Park. Men förra säsongens möte på Emirates vann bortalaget med 2-1.

Det är tionde gången lagen möts i FA-cupen. Arsenal har vunnit sex gånger, förlorat tre och spelat lika en gång. Senaste gången man möttes i FA-cupen var 1983.

Arsenal är det näst mest framgångsrika FA-cuplaget någonsin med tio vinster, bara en bakom Manchester United. Man har slutat tvåa sju gånger. Sedan 2005 - då man vann senast - har man misslyckats med att nå femte rundan två gånger!

Man har förlorat tre av sina fyra senaste FA-cupmatcher, alla på bortaplan. Senast man förlorade en FA-cupmatch på hemmaplan var så länge som för femton år sedan. Året var 1997 då man förlorade med 1-0 mot Leeds - samma motstånd man slog på Emirats Stadium i förra omgången.

Aston Villa är det fjärde mest framgångsrika laget i FA-cupen, men man måste gå tillbaka så långt som till 1957 för att hitta senaste vinsten. Det är fjärde säsongen i rad man tagit sig till den fjärde rundan. På de sex senaste bortamatcherna (inklusive cup- och ligaspel) har man inte förlorat en enda gång.

TROLIGA STARTELVOR

Szczesny
Coquelin, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen
Ramsey, Song, Arteta
Oxlade-Chamberlain, Henry, Arsjavin
Avbytare: Almunia, Djourou, van Persie, Walcott, Benayoun, Rosicky, Yennaris.

ASTON VILLA

Given
Hutton, Collins, Dunne, Clark
Albrighton, Petrov, Cardner, Agbonlahor.
Bent, Keane.
Avbytare: Guzan, Cuellar, Bannan, Weimann, Warnock, Delfouneso, Baker.