Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie kan fira vidare. Det blir ingen avstängning för holländaren.

Ingen avstängning för van Persie

mån 30 jan 2012 kl 19:23

Aston Villa-managern Alex McLeish gick i går ut och krävde att Robin van Persie skulle stängas av för en ambåge mot Carlos Cuellar. Det kommer inte att ske.

Situationen uppstod efter ca 65 minuters spel då Fabianski slog en boll upp mot mitten av banan där Robin van Persie och Cuellar hamnade i en närkamp. Cuellar fick Robins armbåge i ansiktet, men domaren som var mycket välplacerad såg hela situationen klart och tydligt och var faktiskt på väg att blåsa frispark för Arsenal men då Rosicky tog hand om bollen så släppte han fördel i stället.

FA:s regler säger att om domaren har sett en situation och bedömt den på planen så kan de inte göra något i efterhand oavsett vad som har skett, och de har nu också via sitt officiella Twitter-konto meddelat att Mike Jones har bekräftat att han såg hela händelsen och inte bedömde det som något felaktigt från Robins sida. Således kommer inte någon efterhandsgranskning att bli aktuell och än mindre en avstängning.