Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal värvar tyskt.

Thomas Eisfeld klar för Arsenal

tis 31 jan 2012 kl 20:16

Den offensive mittfältaren Thomas Eisfield är nu klar för Arsenal, det bekräftar arsenal.com. Han kommer senast ifrån Borussia Dortmund och han har skrivit på ett långtidskontrakt.

19-åringen Thomas Eisfield har visat upp lovande spel i ungdomslaget hos Borrusia Dortmund och Arsenal scouterna fastnade troligtvis för hans positiva statistik denna säsong då han gjort sex mål och sex assist på tolv matcher. Han har spelat i Dortmunds akademi sedan sju år tillbaka och kan spela på flera olika positioner. Eisfield har spelat för Tysklands ungdomslandslag och även lett U15-landslaget som kapten.

Eftersom han kommer från Dortmund så går han i samma fotspår som Tomas Rosicky och Jens Lehmann.
Den unga Eisfield berättade detta efter att han skrivit på för The Gunners:
- Jag känner mig mycket stolt över att ha skrivit på för Arsenal. Det här är en bra klubb, med många bra spelare, och jag är så glad att få komma få komma till Arsenal. ”Det är en stor ära att vara lagkamrat med de bra spelarna i Arsenal, och även att varje dag få träna med spelare som Tomas Rosicky – som jag kollade på när jag växte upp i Dortmund. Jag kommer att ge allt här för att göra tränaren, spelarna och supportrarna glada. Jag skulle även vilja tacka Borussia Dortmund, som jag spelat för de senaste sju åren, för allt de gjort för mig. Jag hade en bra tid där, och det var många fantastiska tränare som hjälpte mig att ta mig dit jag är idag.

Arsene Wenger kommenterade värvningen på detta vis:
- Thomas är en spelare som vi har gillat ett tag. Vi har tittat noga på honom denna säsong, då han har utvecklats i Dortmunds ungdomslag. Han är ung men har bevisat för oss att han kan spela, att hans attityd och tekniska egenskaper kommer att vara ett värdefullt tillskott till vår trupp. Vi är mycket nöjda över att kunna välkomna honom till klubben och ser fram emot hans bidragande de kommande säsongerna.