Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Reserverna vann i Wales.

Eisfeld debuterade i reservlagsmatch

tor 2 feb 2012 kl 16:05

Igår kväll spelade Arsenals reserver bortamatch mot Swansea. Det var en match som innehöll många positiva saker. Bland annat debuterade Thomas Eisfeld i den röda tröjan.

Neil Banfields reserver stod för en mycket bra insats då man igår bortaslog Swansea i Wales med 2-0. Arsenal kontrollerade spelet matchen igenom och det var en väldigt ensidig affär. Det mest positiva med The Gunners spel var passningsspelet och det vassa anfallsspelet.
I den 22:a matchminuten tog Arsenal välförtjänt ledningen genom Zak Ansah som målade från nära håll efter att Swansea-målvakten, Moreira lämnat retur på ett avslut från Thomas Eisfeld. Strax därefter skulle man även gjort 2-0 då Eastmond serverades med en bra boll av Eisfeld men fick se sitt avslut räddas av Moreira.

Dock skulle man inte behöva vänta länge på Arsenals andra mål för kvällen då Moreira återigen släppte retur på ett avslut och Gnabry kunde nicka bollen i nät bara någon meter ifrån mål. Den andra halvleken var mycket lik den första spelmässigt sett, Arsenal fortsatte att dominera och var nära ett tredje mål flera gånger om.

Den andra halvleken slutade ändå mållös och detta innebar att Arsenals reserver stod som segrare för första gången under 2012. Den Arsenal debuterande tyska mittfältaren, Thomas Eisfeld imponerade med sitt passningsspel och drog många ögon till sig tack vare sina självlysande, gula skor.

Detta var en viktig seger för Neil Banfield och hans lag för att man ska fortsätta att hänga på topplagen som dock har två matcher mindre spelade. Arsenal ligger just nu på en fjärde plats i ligan efter 15 spelade matcher. Next up för reserverna är Wolves hemma den 13:e januari.

Swansea-Arsenal 0-2
Mål:
0-1 Zak Ansah (22), 0-2 Serge Gnabry (45)

Så spelade Arsenal:
Damian Martinez, Nico Yennaris, Elton Monteiro, Martin Angha, Jernade Meade, Craig Eastmond (c), Oguzhan Ozyakup, Kyle Ebecilio, Thomas Eisfeld (46), Serge Gnabry (77), Zak Ansah (71)
Avbytare: James Shea, Zac Fagan, Jordan Wynter (77), Josh Rees (46), Philip Roberts (71).