Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inga mål på Reebok Stadium.

Tappert Arsenal spelade 0-0

tor 2 feb 2012 kl 17:52

Målchanserna haglade tätt inpå varandra när Bolton tog emot Arsenal hemma på Reebook Stadium, men trots många chanser skulle tillställningen sluta mållös.

Det var minusgrader och rejäl kyla när Bolton Wanderers på onsdagkvällen tog emot Arsenal hemma på Rebook Stadium. The Gunners hade med sig en 5000 personer stor bortaklack, men inte ens den kunde hjälpa Arsenal till sin första ligavinst under 2012. Istället blev det ännu ett poängtapp då matchen slutade mållös.

Det började dock bra, skrämmande bra. Arsenal tog direkt tag i taktpinnen och köttade fram mot mål genom att skapa anfall efter anfall, alla rejält farliga. Första farliga målchansen kom bara efter ett par minuter när Robin van Persie höll sig framme på en frispark, men tyvärr rensades han nick på mållinjen. Trots den missade chansen skulle det inte ta stopp där.

Bara ett par moment senare skickade Arsenal-kaptenen iväg en fantastisk genomskärare till Aaron Ramsey som tyvärr stressade till avslutet som gick rakt på Bogdan i Bolton-målet. Ett par minuter senare var det Oxlade-Chamberlains tur att få ett kanonläge, men skottet gick tyvärr långt över.

För Arsenal stämde exakt allting förutom just avsluten. Man dominerade över hela planen och Bolton hade svårt att skapa någonting. Men hemmalaget gav inte upp och det skulle inte dröja länge innan de nästan satte ledningsmålet själva. Både Matrin Petrov och Reo-Coker höll sig framme vid farliga lägen, men misslyckades likt Arsenal med avsluten.

Innan lagen gick till halvtidsvila skulle Arsenal få sin bästa chans i matchen. Theo Walcott fick en fantastisk passning av Oxlade-Chamberlain och kom helt fri med målvakten. Tyvärr höll avslutet inte lika stor klass som passningen och resultatet stod sig in i halvtidspausen.

Andra halvlek började likt den första, men den här gången skulle Bolton få mer grepp om matchen. Man delade målchanser med varandra, men inget av lagen kom till några bra avslut. Robin van Persie fick flera halvbra lägen, men hade svårt att göra mål på egen hand. På den andra planhalvan kom Ngog närmast, men skärpan var minst lika dålig där.

Målchanserna haglade på varandra, men inget av lagen verkade vilja sätta bollen i mål, utan det var antingen stolpar, ribbträffar, målvakter eller försvarare som stod ivägen. Arsenals sista målchans skulle komma med tio minuter kvar av matchen när van Persie stod för en Bergkamp-liknande chipp utifrån straffområdet. Chippen var fantastisk, men tyvärr träffade den ribban och studsade iväg mot hörnflaggan.

Istället skulle det bli hemmalaget som skulle få den bästa chansen att avgöra matchen. Med en minut kvar slet sig Mark Davies fri med Szczesny i Arsenal-målet. Davies blev tufft uppvaktad av Mertesacker, men lyckades ta sig in i straffområdet där det såg ut som om Szczesny fällde honom. Domaren Chris Foy vägrade dock att blåsa straff och minuterna tickade sedan iväg, ända tills Foy blåste i visselpipan och avslutade matchen.

0-0 är en stor besvikelse för Arsenal som ännu ej vunnit en ligamatch under 2012. Tre förluster och ett likaresultat är det man fått ut av det nya året och tuffare lär det bli, med en massa svåra matcher kvar. Allt vi kan hoppas på är att man tar sig i kragen och kommer tillbaka på vinnande spår.

MATCHFAKTA

Bolton Wanderers-Arsenal 0-0 (0-0)
Målen:
Varningar Arsenal: Thomas Vermaelen Bolton Wanderers: Gretar Rafn Steinsson
Utvisningar Arsenal: - Bolton Wanderers: -
Domare: Chris Foy
Publik: 24 371

ARSENAL

Szczesny
Sagna, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen
Song, Arteta, Ramsey (81)
Walcott, Oxlade-Chamberlain (69), van Persie (c)
Avbytare
Fabianski, Coquelin, Benayoun, Rosicky (81), Arsjavin, Park, Henry (69)

BOLTON WANDERERS

Bogdan
Knight, Wheater, Ricketts, Steinsson
Muamba, Reo-Coker (c) (89), Petrov (81), Eagles
Davies, Ngog (75)
Avbytare
Jääskelainen, Boyata, Riley, Pratley (89), Tuncay (81), Davies (75), Klasnic