Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bra dag för Olsson på Colney.

Mål och assist för Olsson i U18

fre 3 feb 2012 kl 22:57

Idag tog Arsenals U18 lag emot Ipswich på Colney. Det blev vinst med 3-1 och innehöll en stor svensk framgång. Kristoffer Olsson stod för ett mål och en assist.

U18 återvände till vinnande vägar idag efter att man förra veckan förlorat borta mot West Ham. Man tog en bekväm seger över Ipswich med 3-1 på träningsanläggningen, London Colney. Sean McDermott startade mellan stolparna samtidigt som de båda unga spelarna Chuba Akpom och Anthony Jeffrey fick chansen i startelvan av Steve Bould.
Redan efter tre minuter fick Kristoffer ”koffe” Olsson bollen ute på kanten och vek sedan av och satte full fart in i banan innan han avslutade i det bortre hörnet av målet – one nil to the Arsenal. Detta var svenskens andra mål för the Gunners. Efter det fortsatte Arsenal att dominera den första halvleken och McDermott i mål behövde inte göra mycket. 1-0 stod sig halvleken ut.

Ipswich började andra halveken starkast och skapade ett bra läge redan efter fem minuter men det skulle bara dröja åtta minuter till innan kvitteringen satt i mål. Det var kaptenen Bennet som vann bollen ute vid det högra hörnet av straffområdet innan han skruvade in bollen bakom McDermott. Detta mål väckte upp Arsenal-spelarna igen som bara fem minuter senare skulle återta ledningen. Även denna gång var svenske Kristoffer inblandad men nu som framspelare.

O´Donnell misslyckades med att komma rätt till bollen på Olssons hörna vilket tillät Philip Roberts att placera in bollen med pannan på bortre stolpen. Totalt sett till spelet så var det rättvist även om Ipswich startat andra halvlek bäst. Arsenal tog nu över allt mer och med lite mer än tio minuter kvar så skulle man sätta spiken i kistan.

Josh Rees vann boll strax utanför straffområdet och avslutade sedan lågt i det bortre hörnet – 3-1 till Arsenal. Dramat i matchen var ändå inte slut efter det för med bara minuter kvar så fixade Roberts en straff för The Gunners. Straffen placerades till vänster av Nigel Neita men en utsträckt O´Donnell kunde styra undan. Det spelade dock ingen större roll då matchen slutade 3-1.

Enligt flera rapporter så var Kristoffer Olsson bäste spelare för Arsenal vilket bådar gott inför nästa veckas turné med det svenska P95-landslaget. Arsenal Sweden önskar ”Koffe” lycka till i Spanien där träningsmatcher mot Tjeckien, Norge och Slovakien ska spelas. Hur som helst så var detta en viktig seger för U18 för att man ska hänga på i toppen för kampen om Academy Premier League-titeln. Nästa match för Steve Boulds lag är nästa lördag då man tar emot Crystal Palace.

Arsenal – Ipswich  3-1
Mål:
1-0 Kristoffer Olsson (3), 1-1 Bennet (59), 2-1 Roberts (64), 3-1 Rees (78).

Så spelade Arsenal:
Sean McDermott - Hector Bellerin, Isaac Hayden, Samir Bihmoutine, Zac Fagan (54) - Kristoffer Olsson, Jordan Wynter, Nigel Neita - Chuba Akpom, Anthony Jeffrey, Philip Roberts
Avbytare: Reice Charles-Cook, Ben Glasgow, Josh Rees (54), James Campbell