Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal näta på Blackburn?

Inför Arsenal - Blackburn

lör 4 feb 2012 kl 04:20

Efter fyra matcher utan vinst är Arsenal i desperat poängbehov för att hänga med i jakten på Champions League-platserna.

2012 har inte börjat bra för Arsenal i ligaspelet. På fyra matcher har det endast blivit en poäng och laget har halkat ner till sjunde plats. Inför helgens omgång är det fem poäng upp till Chelsea på fjärde plats och Gunners måste ta tre poäng mot Blackburn för att behålla kontakten med Champions League-platserna.

Bacary Sagna startade och spelade 90 minuter för första gången på fyra månader när han återfanns i startelvan mot Bolton i onsdags. Högerbackens återkomst är mycket välkommen, inte minst med tanke på att åttondelsfinalerna mot Milan bara är ett par veckor bort.

Förra gången lagens möttes blev det 4-3 till Blackburn, trots rödvit ledning med 2-1 i halvtid. André Santos gjorde debut i Arsenaltröjan och Mikel Arteta gjorde sitt första mål för Gunners.

Blackburn Rovers har både tappat och tagit in spelare under januari. Ryan Nelsen löstes från sitt kontrakt och hamnade i Tottenham några dagar senare. Jason Roberts har sålts till Reading. Christopher Samba ville lämna klubben, men blev till slut kvar då Rovers vägrade sälja sin kapten. Anthony Modeste, fransk forward, har hämtats på lån ifrån Bordeaux. Högerbacken Bradley Orr har hämtats ifrån QPR medan Marcus Olsson har anslutit på fri transfer, då hans kontrakt med Halmstad gick ut efter säsongen. Därmed är tvillingarna Olsson återförenade.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 14.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.30 X) 5.25 2) 11.00
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: André Santos saknas i ytterligare två månader medan Jack Wilshere förmodligen blir borta längre än så. Abou Diaby är snart tillbaka i träning och väntas kunna göra comeback i spel om 3-4 veckor. Carl Jenkinsons ryggskada håller honom borta några veckor till medan Kieran Gibbs har återtagit full träning. Alex Oxlade-Chamberlain har problem med en lättare knäskada och testas innan matchen. Marouane Chamakh är tillgänglig igen efter Afrikanska Mästerskapen.

BLACKBURN: Michel Salgado och Vince Grella är långtidsskadade och missar definitivt matchen. Spanjoren är på väg bort från klubben och lär inte spela mer den här säsongen. Anfallaren David Goodwillie rapporteras vara sjuk och hans medverkan är tveksam. Yakubu är otillgänglig då han avtjänar sin sista match på en tre matcher lång avstängning. Christopher Samba är inte med i truppen trots att klubben lyckades behålla honom under januarifönstret. Steve Kean pratade med Samba under torsdagen men beslutade därefter att inte ta med honom i truppen.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER "We accept the fans' feelings and we can understand that they are disappointed when you do not win every single game. But this is a chance to show that they are altogether and behind the team until the end of the season. We are in this fight. We can still turn it into a great season and, at the end, we will accept our judgment."

STEVE KEAN: "We've got and Marcus Olsson Bradley Orr to add. I think we can look forward going to Arsenal, cause on the road we've been good."

STATISTIK

Arsenal har ännu inte vunnit en ligamatch under 2012.
Gunners har 9 poäng mindre än samma tid förra säsongen.
Tomas Rosicky gör sin 150:e match för Arsenal om han medverkar.
Blackburn är obesegrade i sina tre senaste bortamatcher, inklusive vinsten på Old Trafford.
Rovers är det enda laget i ligan som inte har hållit nollan. Bara Wigan har släppt in fler mål.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Mittfält: Aaron Ramsey, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Alex Oxlade-Chamberlain.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Francis Coquelin, Tomas Rosicky, Yossi Benayoun, Andrey Arshavin, Thierry Henry, J-Y Park.

BLACKBURN ROVERS
Målvakt:
Robinson
Försvar: Lowe, Dann, Givet, Olsson.
Mittfält: Hoilett, Petrovic, Dunn, N'Zonzi, Pedersen.
Anfall: Modeste.
Avbytare: Bunn, Orr, Hanley, Olsson, Rochina, Formica, Slew