Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain kan nå långt tror van Persie.

Chamberlain hyllas av van Persie

mån 6 feb 2012 kl 16:16

Robin van Persie tror att Alex Oxlade-Chamberlain har vad som krävs för att bli en stor stjärna för både sin klubb och sitt land bara man inte sätter för mycket press på honom.

Arsenal spenderade hela 10-12 miljoner pund enligt rykten för att värva den unga supertalangen Alex Oxlade-Chamberlain från Southampton förra sommaren. Trots det har Arsenal använt honom mycket försiktigt och han har bara gjort tio starter och två inhopp totalt för the Gunners. Den senaste veckan har han dock visat varför han är en man för Wengers startelva.

I matcherna mot Villa, Bolton och Blackburn stod han för tre mycket fina insatser och i lördagens 7-1 vinst på Emirates noterades han för två mål. Detta har inte gått obemärkt förbi på kaptenen Robin van Persie som i en intervju med Sky Sports hyllar 18-åringen och spår honom en ljus framtid om Arsenal använder honom på rätt sätt:

- Det är alltid bra att ha en bra mix av unga talanger, erfarna spelare och jag gillar verkligen honom (Chamberlain). Han är redan en fantastisk spelare, han är så ung, bara 18 år. Han är bra med boll, han har allt. Alex är kvick, rörlig och teknisk. Han kan göra mål och assist. Han har en stor framtid. I framtiden kan han definitivt ta en plats i Englands A-landslag. Han är ett stort löfte. Alla njuter av att titta på honom, jag gör det, du gör det och han tillför något extra till spelet och folk bara älskar det.

Holländaren fortsätter sedan med att prata om att det är viktigt att Chamberlain inte får för mycket press på sig: - Sätt inte för mycket press på honom. Det kommer alltid perioder när du är ung då du presterar riktigt bra men det kan gå upp och ner ända tills du balanserar det lite bättre. Han kommer att ha perioder då han är bra och perioder när han inte är så bra.

- Mitt råd är att vara medveten om just det och hålla sig lugn. Det påminner mig själv om min egen period då jag höll på att slå igenom när jag var 18 eller 19. När du har alla dessa kvaliteter ger det dig självförtroende och du kan njuta av dig själv. Han är inte någon som tänker negativt, bara positiva saker och då kan du njuta av spelet på det sättet.