Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan stekhete van Persie sänka Milan?

Inför: Milan - Arsenal

tis 14 feb 2012 kl 22:59

Arsenal vann en tung bortamatch mot Sunderland i helgen. Nu väntar återigen bortamatch, denna gången mot Zlatan Ibrahimovic Milan i Champions League.

Man brukar prata om tuffa och extra betydelsefulla perioder under säsongen. Arséne Wenger brukar vara glad över att tala om dessa, men att Arsenal går in i en sådan period nu kan nog de flesta skriva under på. Man kommer i ligan matchas mot Tottenham, Liverpool och Newcastle i de kommande tre matcherna. Lägg därtill dubbelmöte mot Milan och cupmöte mot Sunderland så förstår ni poängen.

Detta kalasschema kommer att ta sin start imorgon då Gunners beger sig till Milano för att möta AC Milan i åttondelsfinal av Champions League. En särskilt intressant match för oss svenskar då Milan, som bekant, leds av den svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan avtjänar i Italien just nu en avstängning på tre matcher. Denna avstängning avtjänas dock endast i ligaspelet och svensken blir således tillgänglig mot Arsenal imorgon. Senaste gången svensken mötte Arsenal var för två säsonger sedan då anfallaren representerade Barcelona. Då svarade han för två mål i mötet på Emirates och tystnade de engelska kritikerna tillfälligt.

Nog om Zlatan. Arsenal är tillbaka på banan tack vare den imponerade krossen mot Blackburn och uddamålssegern mot Sunderland i helgen. Efter en tämligen tung start på 2012 placerar man sig på fjärde plats i ligan. Något som efter omständigheterna man får vara ganska nöjda med.
Till matchen mot Milan kommer man få klara sig utan Per Mertesacker som efter skadan mot Sunderland nu blir borta en månad enligt de första rapporterna. Det betyder med största sannolikhet att Thomas Vermaelen kommer kampera med Laurent Koscielny i mittförsvaret.

En annan krydda i matchen är självfallet Thierry Henry. Fransmannen som fortsatte sin saga med att frälsa Arsenal mot Sunderland gör sin sista match under utlåningsperioden. Arsenal har velat behålla anfallaren ytterligare en period men har nekats av Hasse Backe i Amerika. Thierry Henry spelade säsongen 1999 i Italien, då representerade han Juventus.
Ser man till gruppspelet så tog sig Arsenal vidare som gruppetta och fick följe av Marseille efter att fransmännen bragdvänt ett 2-0-underläge till 3-2 i slutminuterna mot tyska Dortmund. Milan däremot placerade sig på andra plats i gruppen bakom FC Barcelona.

Arsenal och Milan möttes i turneringen för fyra år sedan. Då slutade matchen på Emirates mållös medan Gunners vann med 2-0 i Italien efter mål av Cesc Fabregas och Emmanuel Adebayor.
Matchstart imorgon 20.45 i en oerhört viktig, spännande och intressant match för Arsenal FC.

COME ON YOU GUNNERS!

SPELPLATS

Plats: San Siro
Tid: 20.45
Tävling: Champions League
Matchodds från Unibet:1) 2.00 X) 3430 2) 3.85
TV-sändning:Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista börjar ljusna något. De senaste rapporterna tyder på en positiv utveckling från Jack Wilshere som kan vara tillbaka i mitten av Mars. André Santos och Carl Jenkinson har fortfarande en bit kvar. Abou Diaby kan vara tillbaka om två veckor. Emmanuel Frimpong missar resten av säsongen. Och från matchen mot Sunderland adderas Per Mertesacker på skadelistan. Den tyske mittbacken beräknas missa en månads matchlir.

AC MILAN: Till matchen mot Arsenal får Milan tillbaka ett gäng spelare, däribland Nesta, Pato och Boateng, men har fortfarande ett par tongivande spelare på skadelistan. Tidigare Liverpool-spelaren Alberto Aquillani, Mario Yepes,Antonio Cassano och Gennaro Gattuso kommer inte kunna deltaga imorgon. Tveksam till spel är tidigare arsenal-spelaren Mathieu Flamini som varit långtidsskadad.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Ibrahimovic är en fantastisk spelare. Om du kollar han cv och vad han har vunnit är det en spelare som fått framgång genom en stark tro på sig själv. Det var därför han var hos oss innan han gick till Ajax. Vi har ett tufft schema framför oss och vi kan inte förlora spelare som Mertesacker i varje match. Men vi kan inte fokusera på att spelare kan bli skadade utan fokucera på att få alla friska. Om vi får tillbaka Diaby och Wilshere ser det bra ut. För Van Persie var det oerhört frustrerade i fjolårets match mot Barcelona. Han blev utvisad när han inte förtjänade att bli det".

MASSIMILLIANO ALLEGRI: "Vi måste spela ett defensivt kontrollerat spel på onsdag. Detta beroende på att matchen varar i 180 minuter. Arsenal är ett bra lag, det är inte bara Van Persie utan vi måste se upp med alla. Jag måste göra en del utvärderingar på skador. En del har bara gjort ett par träningar innan denna matchen. Det kommer bli tufft att spela Boateng från start imorgon, men jag kanske kommer ändra min uppfattning".

STATISTIK

Båda klubbarna fick förra året se sig utslagna i åttondelsfinalen av Champions League. Arsenal rök mot Barcelona medan Milan åkte ut mot Tottenham.

Robin van Persie har gjort sex mål på sina sju senaste matcher.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs
Mittfält: Mikel Arteta, Alexandre Song, Aaron Ramsey
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Tomas Rosicky
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, M. Chamakh, Alex Oxlade-Chamberlain, Yossi Benayoun, Francis Coquelin, Andrej Arsjavin, Thierry Henry

MILAN:
Målvakt: Abbiati
Försvar: Abate, Mexes, Thiago Silva, Mesbah
Mittfält: Emanuelson,Ambrosini,Van Bommel, Nocerino
Anfall: Robinho, Ibrahimovic
Avbytare: Amelia, Bonera, Nesta, Maxi Lopez, Al Sharaawy, Seedorf, Boateng