Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Många Arsenalspelare får en känga av Petit efter insatsen mot Milan.

Petit: "Rensa truppen"

fre 17 feb 2012 kl 23:35

Arsenallegendaren Emmanuel Petit är allt annat än nöjd med sin förra klubb. Nu riktar han hård kritik mot bland annat spelare som Rosicky, Arsjavin, Ramsey och Walcott.

Arsenal blev utspelade och förnedrade på San Siro i onsdags. Nu vill Arsenallegendaren Emmanuel Petit att Arsenal rensar i truppen. Den 41-årige fransmannen tycker att klubben måste agera och hämta in fem eller sex nya spelare med pondus och stor erfarenhet.
- Vi kan inte tveka att tala om ett slut på den här eran. Oavsett ålder måste vi allvarligt överväga flera spelares framtid, säger han till sofoot.com.

Vid intervjun så passar han på att slänga några kängor till enskilda spelare som han inte räknar med i framtiden.
- Walcott måste på något sätt nå nästa nivå. Han har stått still på samma nivå i flera år. Jag fick intrycket att det var Aaron Ramseys tvillingbror som spelade mot Milan. Vi ser på sättet de agerar, på deras kroppsspråk, att de inte är närvarande längre. Du måste skicka en stark signal till truppen. Du måste säga till Arsjavin och Rosicky ”mina herrar, tack och hej då”. Och det snart, säger Petit.

Han poängterar även att det behövs fem eller sex nya spelare med pondus och stor erfarenhet.
- Spelare som är 27-30 år gamla. Spelare med teknisk kvalité såklart men också en stark karaktär. En grupp spelare som vägrar förlora, som ger de andra spelarna i laget självförtroende, avslutar Petit.