Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Wenger vända på skutan?

Wenger: ”Vinst i derbyt är ett måste”

sön 19 feb 2012 kl 19:04

Efter en mycket tung vecka uppmanar Wenger sina spelare att återställa sin stolthet genom att vinna Londonderbyt mot Tottenham nästa helg.

Veckan som gått har varit en mycket sorglig vecka om man är Arsenal-supporter. Det började med att man i onsdags förlorade med hela 4-0 på San Siro innan man under gårdagen åkte ur FA-cupen efter förlust mot Sunderland med 2-0 på Stadium of Light.
Allt pekar just nu mot att The Gunners kommer att gå mot en åttonde säsong utan en titel. Det man nu får lägga full kraft på är att säkra fjärdeplatsen i ligan som man för tillfället innehar med bättre målskillnad än Chelsea.

Nästa helg väntar de stora rivalerna Tottenham som ligger tio poäng före i ligan och Wenger vill att hans spelare ska ge allt för att vinna och återställa sin stolthet som klubb. På frågan om vad han skulle tycka om ännu en titellös säsong säger han så här enligt Daily Mail:
- Konkurrensen är mycket hård i England. Jag vill inte prata för mycket om det. Vi kan prata länge om det en annan dag. För tillfället måste vi se till att glömma allt det där och fokusera på vår nästa match och försöka vinna den. Vi vann vår senaste bortamatch i Premier League så låt oss vinna vår nästa hemmamatch.

Fransmannen var av förståeliga skäl inte nöjd efter denna miserabla vecka som också har bringat ännu fler namn till Arsenals redan långa skadelista. Efter Sunderland-matchen kunde han bekräfta att man kommer få klara sig utan Francis Coquelin, Sebastien Squillaci och Aaron Ramsey i derbyt på söndag.
Om Arsenal befinner sig i en krissituation kommenterade Wenger på detta sätt:
- Det beror på vad du menar med kris. Varje gång vi förlorar en match har vi en krissituation. Vårt jobb handlar om att vinna och spela bra. Vi kommer att få kritik men jag tycker att det är lite orättvist mot laget.
- Just nu får jag många lektioner från folk som har varit tränare i noll klubbar, noll matcher och noll europeiska matcher. Vi har slutat bland de fyra bästa de senaste femton åren och det är ett tecken på vår konsistens.