Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rangers ägare Craig Whyte säljer sina 16 Arsenalaktier till Usmanov.

Glasgow Rangers säljer sina Arsenalaktier

ons 22 feb 2012 kl 12:04

Glasgow Rangers har sedan 102 år tillbaka ägt aktier i Arsenal. Men nu har klubben sålt sin andel för att få in pengar. Köpare - Alisher Usmanovs Red&White Holding.

Ett 102-årigt vänskapsförhållande är över. Då Rangers ägare Craig Whyte insåg vartåt det barkade med klubben sålde han av klubbens 16 aktier man hade i Arsenal för att få ut pengar innan konkursen. Dessa aktier finns nu hos Red&White Holding.

Anledningen till att Rangers hade aktier i Arsenal är ett 102 år gammalt vänskapsförhållande. Under de sista åren i Woolwich led Arsenal stora ekonomiska kval. Arsenals dåvarande manager, George Morrell, hade tidigare arbetat för Rangers så han vände sig dit för att få hjälp. Det kom att bli så att Rangers köpte två aktier i Arsenal för att stöta till kapital.

När Arsenal 20 år senare befann sig på en mer stabil finansiell grund skänkte man 14 aktier till Rangers som tack för hjälpen åren tidigare.

Detta cementerade ett redan starkt förhållande mellan klubbarnas båda managers. Bill Struth i Rangers och Herbert Chapman i Arsenal var sedan tidigare goda vänner och är båda två legendarer i sina respektive klubbar tack vare sina framgångsrika tjänster och gärningar.

Ibland gör det ont när sentimentaliteten får sig en törn. Det här är ett sådant tillfälle.