Medlemmar: 8061 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sånt här vill vi se massor av!

Hatmöte väntar på Emirates Stadium

lör 25 feb 2012 kl 11:56

På söndag eftermiddag välkomnar Arsenal sina ärkerivaler Tottenham till Emirates Stadium. Ett livsviktigt möte som kan sluta exakt hur som helst. För Arsenal gäller det att vinna till varje pris.

Efter ett par riktigt omtumlande veckor är det nu dags att försöka få säsongen på rätt spår igen. De tre kommande ligamatcherna kommer troligtvis avgöra om vi får sikta in oss på en fjärdeplats eller om vi blir tvungna att kämpa om en lägre placering. Vi möter nämligen Tottenham (trea), Liverpool (sjua) och Newcastle (sexa). Dessutom möter vi ganska snart Chelsea som för närvarande har femteplatsen.

Först och främst är det dock överraskningen Tottenham som måste besegras hemma på Emirates Stadium. Ärkerivalerna från Seven Sisters Road har gått som tåget i årets upplaga av Premier League och ständigt legat på en trygg tredjeplats, bakom Manchester-lagen i topp. Harry Redknapp tror fortfarande att de kan vinna ligan, men alla sådana chanser måste Arsenal sätt stopp för på söndagen.

Tottenham befinner sig för första gången på över femton år på en bättre position i tabellen än Arsenal vid det här skedet av säsongen. Om det lyckas kvarhålla sin tredjeplats återstår att se, men om Arsenal besegrar sina grannar och skaffar sig momentum under de kommande veckorna kan vad som helst hända.

Det primära målet imorgon eftermiddag är dock att vinna till varje pris. En förlust skulle betyda spiken i kistan för Arsenals del. Trots många skador, dålig form och upprörda supportrar gäller det att ge sitt allt i de tretton ligamatcher som återstår. Allt annat vore en besvikelse för både tränare, spelare och fans.

Gör det för fansen, gör det för er själva och gör det för Arsene Wenger. En vinst räddar inte på något sätt vår säsong, men det ger oss åtminstone någonting att vara glada över under en säsong som oftast get oss det motsatta.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 14.30
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 2.35 X) 3.35 2) 2.80
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal är som vanligt det mest skadedrabbade laget i hela Premier League och kan sakna upp till tolv(!) spelare imorgon. Jack Wilshere, Carl Jenkinson, Andre Santos och Abou Diaby är långtidsskadade sedan tidigare. Emmanuel Frimpong återvände från sin låneperiod från Wolverhampton då även han dragit på sig en långtidsskada. En annan spelare som vi inte kommer att få se mer av den här säsongen är Per Mertesacker som ådrog sig en läskig fotskada i ligamötet mot Sunderland. Sebastien Squillaci och Francis Coquelin är två andra spelare som är skadade. Laurent Koscielny, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs och M. Chamakh är alla osäkra på spel inför morgondagen och det skulle inte förvåna någon om alla är otillgängliga för spel. Det återstår dock att se under morgondagen.

TOTTENHAM: Tottenham är skadedrabbade även dem, men saknar endast fem spelare jämfört med Arsenals tolv. Tom Huddlestone och Jermaine Jenas får sällskap i sjukstugan av både David Bentley och Raineri. Även William Gallas kommer att missa mötet mot Arsenal. Det sägs även att Adebayor och Essou-Ekotto kan komma att missa mötet imorgon, men som vi alla vet är inte det sant!

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "No matter what we say at the moment it will be printed in a negative way. It is up to us to transform that into a positive way. You can't complain. We are in a fantastic job and we have a big game in front of us – to feel sorry for ourselves would be criminal. We have a good opportunity to show that we have character, that we have the mental qualities to play for this club and let's go for it. When you are in our situation at the moment, it is important you show faith in your players and stick with them. We live in a world where everybody is positive when it goes well, but life is not only ups, it is ups and down, successful lives are how people respond when you are down".

HARRY REDKNAPP: "They can't replace Wenger. Wenger is top class. He has done an amazing job at Arsenal. Having said that, let's hope we can make it a miserable weekend for them. But they have had fantastic times: 15 years of Champions League football. It'sincredible. They play fantastic football. They have Robin van Persie, who is in as good form as anyone in the country. They have had injuries in key areas that have hurt them but they will come back next year stronger than ever".

STATISTIK

Tottenham har inte förlorat på fyra ligamatcher mot Arsenal, vilket inkluderar förra säsongens vinst på Emirates Stadium - den första på sjutton år. Senaste gången Tottenham gjorde "dubbeln" (vann borta och hemma under samma säsong) mot Arsenal var säsongen 1992/1993.

Arsenal har bara vunnit ett av sina senaste sju ligamöten mot Tottenham. Den senaste vinsten kom hemma på Emirates Stadium med 3-0 i "the 11-second derby". Möte 168 kommer äga rum mellan lagen på söndag. Hittills har Arsenal vunnit 69 gånger jämfört med Tottenhams 53 vinster. 45 gånger har det slutat lika.

Det har bara slutat mållöst en enda gång under de 32 senaste ligamötena lagen emellan. Sen Harry Redknapp tog över Tottenham har man legat under med två mål eller mer på Emirates varenda gång (tre gånger). Däremot har man lyckats vända det till vinst eller lika två av de tre gångerna.

Arsenal har vunnit hela tio poäng ur förlorande positioner (legat under i en match). Bara Wolverhampton och Aston Villa har gjort bättre i Premier League. The Gunners har däremot tappat poäng hela tre gånger, trots att man varit i en vinnande position. Bara West Bromwich har ett sämre facit.

Theo Walcott har under säsongens gång bara funnit sina lagkamrater 13 gånger av de 103 gånger han försökt, genom sina inlägg. Robin van Persie leder skytteligan i Premier League.

Tottenham har bara vunnit en av sina fem senaste bortamatcher. Harry Redknapps gäng har inte förlorat ett enda London-derby den här säsongen. Man har tre vinster och ett likaresultat. Adebayor kan bli blott den andra spelaren någonsin att göra mål för både Arsenal och Tottenham i ett North London-derby. Bara Jimmy Robertson har lyckats med det tidigare.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny (ifall frisk), Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs (ifall frisk).
Mittfält: Tomas Rosicky, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Alex Oxlade-Chamberlain.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Yossi Benayoun, Aaron Ramsey, Johan Djourou, Nico Yennaris, M. Chamakh/Park Ju-Young, Francis Coquelin.

TOTTENHAM
Målvakt: Brad Friedel.
Försvar: Kyle Walker, Michael Dawson, Ledley King, Benoit Assou-Ekotto.
Mittfält: Luka Modric, Scott Parker, Niko Krancjar, Gareth Bale.
Anfall: Adebayor, Louis Saha.
Avbytare: Carlo Cudicini, Aaron Lennon, Jermain Defoe, Danny Rose, Jake Livermore, Ryan Nelsen, Bongani Khumalo.