Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U18-laget föll mot Chelsea.

U18 föll hemma mot Chelsea

tis 28 feb 2012 kl 22:28

Arsenals U18 stod för en bra insats men man räckte inte till mot Chelsea hemma på London Colney. Detta var lagets andra förlust under 2012 men laget ligger fortfarande på första plats.

I lördags gästade Chelsea Arsenals träningsanläggning i London Colney och det var ett starkt lag med en joker på bänken som Steve Bould ställde upp med. På bänken fanns nämligen Benik Afobe med på grund av att han behövde matchtid efter att han återvänt från skada tidigare under veckan och spelat med reserverna i deras 5-0 vinst borta mot Norwich. Svenske Kristoffer Olsson återhämtar sig ifrån en ryggskada och kunde inte delta i helgens match.

Arsenal hade det mesta av spelet i denna match och skapade en hel del lägen men hade inte samma kyla som Chelsea hade i avslutslägena. Det var just The Gunners som började bäst och man borde ha tagit ledningen redan efter två minuter då Josh Rees serverade Philip Roberts med en fin genomskärare. Roberts rundade målvakten men avslutet var katastrof och gick högt över ribban.

I den åttonde minuten var det lite mer ombytta roller då Roberts hittade Rees som var mycket mer klinisk i sitt avslut, one-nil to the Arsenal! Efter detta fortsatte Arsenal att producera chanser och Sean McDermott i Arsenal-målet hade inte mycket att göra. Sedan från ingenstans kom 1-1 när Chelseas svenske vänsterforward, Amin Affane tog tag i bollen på mitten och drev igenom The Gunners mittfält och avslutade med ett distansskott som gick via ribban och in i nät.

Innan första halvlek kom till sitt slut skulle Arsenal hinna med att göra två mål, dock skulle bara ett godkännas. Först fick Ebecilio se sitt mål bli avvinkat för offside men bara några minuter senare skulle 2-1 komma och det genom fina flera kombinationer innan Jordan Wynter kunde trycka in ledningsmålet.

Den andra halvleken skulle dock komma att sluta på ett mycket tråkigare sätt utifrån ett Arsenal perspektiv då spelet blev allt mer rörigt och ostrukturerat. Detta var till fördel för Chelsea som i den 58:e minuten skulle kvittera och återigen var det den svenska spelaren, Amin Affane. Efter det svängde matchen mycket fram och tillbaka men i den 85:e matchminuten skulle Chelsea punktera matchen när Patrick Bamford rundade McDermott och avslutade i nät.

Jag ska tilläga att Benik Afobe byttes in i den 66:e minuten men kom inte till något riktigt bra läge men jobbade hårt och fördelade fina passningar. Detta var Arsenal U18s blotta andra förlust under 2012 och man ligger fortfarande etta i ligan. I nästa match väntar Leicester U18 på lördag.

Arsenal-Chelsea 2-3

Mål: 1-0 Rees (8), 1-1 Affane (36), 2-1 Wynter (45), 2-2 Affane (58), 2-3 Bamford (85)

Så spelade Arsenal:

Sean McDermott - Ben Glasgow, Elton Monteiro (c), Martin Angha, Samir Bihmoutine - Jordan Wynter, Josh Rees, Kyle Ebecilio - Zak Ansah, Anthony Jeffrey, Philip Roberts (66)

Avbytare: James Campbell, Hector Bellerin, Jernade Meade, Benik Afobe (66)