Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin gjorde ett plus ett mot Danmark.

Så gick det för Arsenalspelarna i landskamperna

tor 1 mar 2012 kl 09:32

En landslagssamling är avverkad och det mest väsentliga var att undvika skador. Glädjande nog så blev det inga sådana för spelarna i Arsenal.

Alex Oxlade Chamberlain: Englands U21-landslag tog en meriterande seger mot Belgiens dito med 4-0. Oxlade-Chamberlain spelade hela matchen och skapade en straff i slutskedet av matchen som ynglingen själv förvaltade på bästa sätt. Oxlade-Chamberlain var senare själv kritisk på twitter och var inte nöjd med sin insats. Straffen ses i slutet av DETTA sammandrag.

Robin Van Persie: En spelare som verkligen inte fick bli skadad. Många supportrar drog nog en lättnadens suck när anfallaren byttes ut efter 45 minuter i matchen mot England på Wembley. Van Persie började matchen bra men i takt med Hollands sämre anfallsspel så försvann även Robin.

Yossi Benayoun: Israel förlorade hemma mot Sveriges blivande sommarmotståndare Ukraina med 2-3. Yossi gjorde ingen vidare insats och byttes ut i halvlek vid ställningen 0-2.

Andrey Arsjavin: Arsenals nyligen utlånade ryss stod för en riktigt bra insats när Ryssland vann med 0-2 borta mot Danmark. Arsjavin spelade fram första målet innan han själv, på ett distansskott, fastställde slutresultatet. Målet kan ses HÄR.

Johan Djourou: Deltog inte på planen när Schweiz förlorade med 1-3 hemma mot Argentina. Lionel Messi stod för tre baljor varav två sent i matchen.

Thomas Vermaelen: Lirade hela matchen för Belgien lirade 1-1 borta mot Grekland. Vermaelen stod för en OK insats och borde hindrat Grekland från att ta ledningen. Men mittbacken halkade när han skulle rensa bort farligheten och hemmalaget belönades med ett öppet mål. Målet kan ni se HÄR.

Joel Campbell: När Costa Rica träningslirade mot Wales så passade Joel Campbell på att bli matchens ända målskytt i Cardiff. Gjorde i övrigt en mycket bra match och var en av planens bästa spelare Målet kan ses HÄR.

Wojciech Szczesny: Arsenals första keeper fick stå mellan stolparna samtliga 90 matchminuter när hans Polen lirade 0-0 hemma mot Portugal. Insatsen betydde således en hållen nolla och en mycket bra första halvlek. I andra halvlek var det inte mycket att göra.

Lukasz Fabianski: Satt på bänken hela matchen eftersom Szczesny lirade (se ovan)

Ju Young Park: Spelade hela matchen för sitt Sydkorea men lyckades inte näta. Sydkorea vann VM-kvalmatchen med 2-0 hemma mot Kuwait.

Henri Lansbury:Lirade hela matchen för Englands u21 och bar tröja nummer tio. Mittfältaren, som är på lån hos West Ham, stod för två mål för hemmanationen. Varav det första var en riktig delikatess. Målet kan ses HÄR och Lansbury erkände sedan att avslutet var ett tilltänkt inlägg. Lansburys drömmål och andra kasse kan ses i DETTA sammandrag.

Theo Walcott: I Englands match mot Holland, som slutade 2-3 till gästande Holland så byttes Walcott in med tre minuter kvar. Hann ändå med att vara delaktig i Englands andra mål på stopptid.

Ryo Myiachi: Fick inte göra landslagsdebut när hans Japan förlorade hemma mot Uzbekistan med 0-1.

Nico Yennaris: Spelade hela matchen för Englands U19 i en match man vann med 2-1 hemma mot Tjeckien.