Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bergkamp tycker van Persie är fantastisk.

Bergkamp hyllar van Persie

tor 1 mar 2012 kl 16:00

Robin van Persie har haft sin bästa säsong någonsin och det har inte gått obemärkt förbi på Arsenallegendaren Dennis Bergkamp som i en intervju hyllar sin landsman.

Arsenals nummer tio har denna säsong verkligen utvecklats till en världsspelare och har totalt gjort 29 mål under säsongen 2011/12. Senast i helgen stod han för ett mål och en assist i 5-2 vinsten över Tottenham. Detta har inte legendaren Dennis Bergkamp missat och i en intervju med Arsenals officiella magasin hyllar han van Persies sätt att hantera sin roll som toppforward:
- Han har spelat i en roll som är mycket svår. Jag tror att det är lättare för en kille som Robin eller mig att spela bakom strikern och servera honom med passningar och ibland även skapa ytan för att göra din egna saker. Men framförallt så är det han som måste göra skillnaden i anfallet, vilket sätter mycket press på honom, men det verkar som att han kan hantera det.

- Det verkar som att han kan göra skillnad gång efter gång och enligt mig så visar det att han är en riktigt bra spelare. Det är fantastiskt att se hur han har utvecklats, och spelare som han förtjänar titlar. Så jag hoppas att det kommer snart för hans karaktär och spelstil är fantastisk.

Bergkamp var lite som en mentor för van Persie när den yngre holländaren var på väg upp till A-laget efter att han kommit till The Gunners 2004. Redan från första början förstod Dennis, som har 120 mål på sitt Arsenal-konto, att Robin skulle bli en framgångsrik spelare för han tog till sig råd på ett bra sätt.
- När han började träna med oss kunde man direkt se hans potential. Han verkade fri, han spelade med mycket frihet. Man kunde se direkt att han var en väldigt talangfull spelare. Jag lärde känna honom lite, framförallt för att vi båda är holländare, så så jag försökte att hjälpa honom med lite saker. Man kunde verkligen märka att han var en bra person, en bra kille, och totalt annorlunda mot de rykten som kom från Holland om han på den tiden.

- De sade att han var en svår person som inte lyssnade på rutinerade spelare och så vidare, men han var ett bra exempel på en spelare som tar rätt beslut vid rätt tidpunkt. han kom till ett lag som var sammansvetsat och som hade flera stora spelare, och från första dagen så respekterade han och lyssnade på de. Jag tror att det har hjälpt honom mycket.