Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger kan bli avstängd efter CL-returen mot Milan.

Wenger väntar besked från UEFA

ons 7 mar 2012 kl 15:13

Efter att ha kritiserat domaren, Damir Skomina hårt efter gårdagens match väntar nu Arsene Wenger på besked från UEFA gällande om han ska få sin tredje avstängning på ett år.

Efter att Arsenal igår åkte ur Champions League mot Milan med totalt 4-3 var den franske Arsenal-tränaren allt annat än nöjd med domaren, Damir Skominas insats och hade en het diskussion med honom efter matchen. Wenger menade på att han bjöd de italienska gästerna på för många frisparkar.

UEFA kommer nu att ta ett beslut angående om Le Boss ska stängas av baserat på den domarrapport som Skomina skrivit, vilken måste fyllas i inom 48 timmar efter matchens slut. En talesman för UEFA berättade detta efter gårdagens drabbning:
- Vi kommer att veta först imorgon.

Även på presskonferensen igår kritiserade Wenger domarens insats:
- Jag var inte nöjd med domaren ikväll för jag kände att han gav bort många frisparkar på mitten av planen. Varje gång de ramlade fick de frispark och de märkte det väldigt snabbt och utnyttjade det mycket bra.

Om Wenger skulle bli avstängd är det tredje gången inom ett år som det händer. Första gången var efter förra årets returmöte med Barcelona i CL då fransmannen var rasande på Massimo Busacca efter denne visat ut Robin van Persie. Han tilldelades då en matchs avstängning. Den senaste gången tilldelades han ytterligare två matchers avstängning efter att ha kommunicerat med Arsenal-bänken då han var avstängd mot Udinese i kvalet till Champions League.