Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan RvP och Walcott vända 0-4 mot Milan?

Inför: Arsenal FC - AC Milan

mån 5 mar 2012 kl 17:46

Arsenal förlorade bortadrabbningen med förnedrande 4-0. Nu skall man försöka göra det omöjliga möjligt. Är det Mission Impossible eller lyckas man mot alla odds?

Åttondelsfinalen mot AC Milan på San Siro blev allt annat än vad man hade hoppats på. Milanolaget körde ner Arsenal och utklassade The Gunners med 4-0. Trots flera missade chanser från Arsenal-håll fanns det bara ett spelande lag på banan - och det hette inte Arsenal.

Arsène Wenger beskrev de som en av de värsta Champions League-mmatcherna han sett Arsenal spela någonsin och beskrev chanserna att gå vidare som två till fem procent. Ikväll är det dock dags att utnyttja dessa procent då man ställs inför vad många kallar en omöjlig uppgift.

Inget lag har någonsin lyckats ta igen 4-0 i slutspelsfasen av Champions League. Om Arsenal skall bli det första laget att lyckas måste man ha massor av tur, massor av skicklighet och massor av jävlaranamma. 2-0 innan paus skulle betyda en realistisk chans att nå 4-0 och således gå till förlängning och straffar.

Det må låta som en omöjlig uppgift, men Arsenal är ett ologiskt lag som alltid gör någonting speciellt - på gott och ont. Nu kommer man från två fantastiska segrar (5-2 mot Tottenham och 2-1 mot Liverpool) som förhoppningsvis förstärker självförtroendet i Arsenal-lägret. Vi kan bara hoppas, men ibland är det allt som krävs

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 20.45
Tävling: Champions League.
TV-sändning: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal saknar som vanligt långtidsskadade Jack Wilshere, Emmanuel Frimpong, Andre Santos och Per Mertesacker. Francis Coquelin har fortfarande flera veckor kvar vid sidlinjen medan Aaron Ramsey och Abou Diaby fortfarande inte är redo för spel. Även Sebastien Squillaci, Mikel Arteta och Yossi Benayoun är skadade.

AC MILAN: Milan är skadedrabbat och man har flera viktiga spelare som kommer att missa matchen. Pato sägs inte vara redo och det är varken Gattuso eller Flamini heller. Även Lopez och Cassano är skadade!

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "I said I don’t live in a dream world, that means I know we have not created an easy situation.But when you are a top-level competitor, even if statistically we have a five per cent chance, what is important is that we believe that we can be in this five per cent. That is what is at stake for us – to show that we have the quality to believe we can do it, even if it is only five per cent. Let us make sure that we do not miss out because we did not believe in it".

MASSIMILLIANO ALLEGRI: -

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Alexandre Song, Alex Oxlade-Chamberlain.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Carl Jenkinson, Park Ju-Young, M. Chamakh, Ozyakup, Yennaris, Johan Djourou.

MILAN:
Målvakt:
Abbiati
Försvar: Abate, Mexes, Thiago Silva, Mesbah
Mittfält: Emanuelson,Ambrosini,Van Bommel, Nocerino
Anfall: Robinho, Ibrahimovic
Avbytare: Amelia, Bonera, Nesta, Maxi Lopez, Al Sharaawy, Seedorf, Boateng