Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Zak Ansah fixade tre pinnar till U18-laget.

Viktig hemmavinst för U18

lör 10 mar 2012 kl 18:52

Arsenals U18-lag tog tre viktiga poäng i toppstriden idag när Aston Villa gästade London Colney. Zak Ansah blev matchvinnare för The Gunners med sitt mål i den 85:e minuten.

Även fast A-laget inte spelar i helgen så tog Arsenal ändå en viktig seger idag hemma på London Colney. Det var Steve Boulds mannar i U18 som efter ett sent vinstmål tog tre mycket tunga poäng i kampen om gruppsegern i Premier Academy League. Kristoffer Olsson spelade inte idag på grund av skadan som han haft men han är tillbaka i full träning och kommer förhoppningsvis kunna spela nästa helg mot Coventry.

Arsenal skapade flera bra lägen i början av dagens match och den klart bästa målchansen i den första halvleken kom när Philip Roberts hittade Anthony Jeffrey i ytan centralt. Engelsmannens avslut tvingade Villa-målvakten Brad Watkins till en avancerad räddning. Dock skulle det vara laget från Birmingham som skulle ta ledningen i den 26:e minuten då Juan Serrano nickade bollen i nät.

Efter det skapade inte Arsenal mer än en farlig nick från Isaac Hayden i den resterande delen av den första halvleken. Den andra halvleken började i ett högt tempo med ett svängigt spel. Under de sista tjugo minutrarna höjde sig Arsenal rejält och skapade flera lägen innan Steve Bould gjorde ett byte som skulle visa sig bli matchavgörande, Chuba Akpom ut - Zak Ansah in.

Strikern hamnade i centrum direkt när han serverade Roberts som återigen fick se sitt avslut räddas av Brad Watkins. Strax därefter skulle Philip Roberts få ett nytt läge när Watkins släppte retur på Jeffreys skott och denna gången kunde han bara inte missa - 1-1! Efter det fortsatte Arsenal att pressa på för ett ledningsmål och med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid. Målet var nästan en kopia av det första då Watkins återigen släppte retur på ett avslut från Jeffrey men istället för Roberts var det nu den inbytte Ansah som tryckte in returen och det matchvinnande målet för The Gunners.

Arsenal - Aston Villa  2-1

Mål: 0-1 Serrano (26), 1-1 Roberts (79), 2-1 Ansah (85).

Så spelade Arsenal:

Reice Charles-Cook - Ben Glasgow, Elton Monteiro (C), Isaac Hayden (57), Samir Bihmoutine - Jordan Wynter, Jack Jebb, Josh Rees - Chuba Akpom (76), Anthony Jeffrey, Philip Roberts (90)

Avbytare: Josh Vickers, Martin Angha (57), Jeffrey Monakana (90), Zak Ansah (76)