Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santos spelade 60 minuter när reserverna vann.

Comeback för Santos i reservvinst

tor 15 mar 2012 kl 17:28

André Santos gjorde comeback i reservernas hemmavinst mot West Brom igår efter att ha varit skadad sedan december. Park, Gnabry och Aneke sköt Gunners till seger.

Precis som A-laget så tog Arsenals reserver igår sin femte raka seger när man slog West Bromwich hemma på Underhill Stadium. Neil Banfield hade förmånen att kunna ställa upp med sex stycken A-truppspelare, däribland André Santos som gjorde comeback efter att ha varit skadad sedan bortamatchen mot Olympiakos i Champions League i december. Han spelade 60 minuter till vänster i den starka backlinjen som bestod av: Carl Jenkinson, Johan Djourou, Ignasi Miquel och han själv.

Arsenal började matchen starkt och pressade tillbaka de vit-blåa direkt. Precis när tempot började gå neråt i spelet så skulle Arsenal ta ledningen. Özyakup spelade ut bollen till Park på högerkanten som tog emot bollen innan han vek in i banan och avslutade med vänsterfoten i det bortre hörnet.

Direkt efter att matchen satts igång igen hade West Brom ett kvitteringsläge men Damian Martinez kunde enkelt rädda. The Gunners hade mycket svårt att skapa bra lägen åt Chamakh men med minuten kvar till halvtidsvilan serverades han med en genomskärare av Aneke som gjorde honom fri. Marockanen fick dock se sitt avslut blockas men den efterföljande andrabollen hamnade hos Serge Gnabry som från nära håll kunde sätta 2-0.

Efter pausen så fortsatte Arsenals dominans och i den 55:e matchminuten skulle det matchvinnande målet komma när Chamakh och Santos samarbetade fram bollen till Aneke som skruvade in ett vackert avslut i bortre hörnet från utkanten av straffområdet. Arsenal fortsatte sedan att pressa på för ett fjärde mål men det kom inte och när domaren blåste av matchen kunde man ändå glädja sig åt en mycket fin vinst och laginsats.

Arsenal - West Brom 3-0

Mål: 1-0 Park (17), 2-0 Gnabry (45), 3-0 Aneke (55).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Carl Jenkinson, Johan Djourou, Ignasi Miquel, André Santos (60) - Nico Yennaris, Oguzhan Özyakup, Serge Gnabry, Chuks Aneke - Marouane Chamakh (69), Ju Young Park (69)

Avbytare: James Shea, Gavin Hoyte, Jernade Meade (60), Martin Angha (69), Benik Afobe (69).