Medlemmar: 5484 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex trivs med fotbollslivet i Arsenal.

Chamberlain känner ingen press

mån 19 mar 2012 kl 12:48

Oxlade-Chamberlain har imponerat på både supportrar, journalister, spelare och tränare. Trots detta verkar den unge engelsmannen inte känna någon press på sig att leverera.

Alex Oxlade-Chamberlain har under säsongens gång sakta men säkert förts in i Arsenals a-lag. Under de senaste månaderna har han även fått väldigt mycket speltid i matcher där han ofta imponerat stort. Många undrar nu om han känner av någon press att prestera när han kliver ut inför fullpackade fotbollsarenor, men Chamberlain tar det hela med ro:
- Trots att jag är ung har jag spelat så himla många fotbollsmatcher. Nu må det vara på en högre nivå, men i slutet av dagen är det bara fotboll det handlar om. Den enda skillnaden är att du spelar med bättre spelare.

I hemmamatchen mot Manchester United i början av det nya året var det många som blev förbannade när Arsene Wenger valde att ta av Chamberlain och sätta in Arsjavin. Många kände att han var planens bäste spelare, däribland Robin van Persie som öppet visade att han inte gillade bytet. Men den unge engelsmannen verkade inte beröras av händelsen:
- Jag kände mig komfortabel i matchen mot Manchester United. Jag tyckte vi spelade väldigt bra i andra halvlek och så fort du börjar känna dig komfortabel och självsäker spelar du bara på som vanligt. Det finns inga bekymmer.

Oxlade-Chamberlain fortsätter:
- Att spela i Arsenal hjälper en enormt mycket. Att ha så många bra spelare runtom dig som ständigt ger dig förslag, tips och rekommendationer gör så att man känner sig väldigt komfortabel.

Vad som väntar för Englands nya stjärnskott är det få som vet, men de flesta verkar vara överens om att han går en ljus framtid till mötes.