Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev kryss för reserverna borta mot Liverpool.

Diaby målskytt för reserverna

ons 21 mar 2012 kl 16:06

Arsenals reserver spelade igår match borta mot Liverpool. Det slutade 1-1 vilket innebär att man har sex raka matcher utan förlust. Diaby blev målskytt för The Gunners.

Gårdagens match började inte bra för Neil Banfields lag som redan i den sjätte minuten hamnade i underläge när Raheem Sterling vann en andra boll och satte bollen i nät. Efter målet fortsatte Liverpool att dominera spelet och det skulle dröja till den 14:e minuten innan Arsenal skapade ett riktigt bra läge. Afobe nöp åt sig bollen från hemmaförsvararna och sprang sig sedan fri men avslutet gick oturligt nog i stolpen och returen kunde Jones i Liverpool-målet plocka.

Abou Diaby som återhämtat sig från en skada imponerade på mittfältet och med sju minuter kvar av den första halvleken dribblade han sig igenom centralt i banan innan han serverade Afobe. Den unga anfallaren var fri framför mål men fick se sitt avslut blockas av Jones. Precis innan halvtidsvilan lade sig Zak Ansah ner på plan med allvarliga smärtor och tvingades utgå med ett skadat ben.

Arsenal startade den andra halvleken på ett bra sätt och kvitteringen lät inte vänta på sig. Özyakup tog sig förbi på vänsterkanten efter och assisterade till Diaby som enkelt kunde sätta bollen i nät från nära håll redan fem minuter efter paus. The Gunners kom närmast ett vinnande mål efter det men när domaren blåste för full tid stod det fortfarande 1-1.

Liverpool - Arsenal 1-1

Mål: 1-0 Sterling (6), 1-1 Diaby (50).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Gavin Hoyte, Martin Angha, Ignasi Miquel, Jernade Meade - Nico Yennaris, Oguzhan Özyakup, Abou Diaby (61), Chuks Aneke (82) - Benik Afobe, Zak Ansah (45)

Avbytare: James Shea, Daniel Boateng (82), Kyle Ebecilio (61), Josh Rees (45), Philip Roberts.