Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Championship nästa för Afobe.

Afobe lånas ut till Reading

tor 22 mar 2012 kl 15:45

Benik Afobe som till vardags spelar i Arsenals reserver har skrivit på ett lånekontrakt med Reading som gäller säsongen ut.

19-åriga Benik Afobe kommer under den resterande delen av säsongen 2011/12 att spela för Reading då han idag skrivit på ett lånekontrakt med klubben. Detta kommer bli Afobes första smak på fotbollen i Championship. Förra säsongen var han utlånad till Huddersfield Town i League Two där han stod för 8 mål på 36 matcher.

Under den här säsongen har den Engelska ungdomslandslagsspelaren bara gjort fyra matcher för Arsenals reserver efter att ha kört rehab under en längre period på grund av skada. Skadan kom oturligt nog när han var på gång och hade chans att konkurrera om platserna i A-laget under försäsongen. Benik kom in och fick spela slutet av försäsongsmatchen mot Köln innan han gjorde hemmadebut på Emirates mot New York Red Bulls i Emirates Cup.

Afobe kom till Arsenals akademi redan när han var åtta år och skrev på ett proffskontrakt med Arsenal 2010 som han sedan förlängde i juni förra året.