Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsätter Arsenals segersvit mot Villa?

Inför: Arsenal - Aston Villa

fre 23 mar 2012 kl 11:08

Sex ligavinster i rad skall nu försöka bli sju. På lördag eftermiddag gästar Aston Villa Emirates Stadium där Arsenal under säsongens gång bara förlorat två ligamatcher.

Sex ligamatcher, sex vinster, arton poäng, nitton mål, sex insläppta. Det är Arsenals facit under den senaste månaden då man verkligen sett till att pricka in sin formtopp i rätt läge av säsongen. I och med senaste vinsten mot Everton tog man sig förbi Tottenham i tabellen och ligger nu på en tredjeplats, vilket skulle innebära direktkvalificering till Champions League.
Men för Arsenal är äventyret långt ifrån över. Det återstår nio matcher av säsongen och vi alla vet att Arsenal är kapabelt till att tappa allt och falla som ett korthus. Inte minst förra säsongen då man gick från en säker andraplacering till att kämpa om en fjärdeplats.
Varenda kvarvarande match är superviktig och man har verkligen inte råd att tappa poäng. Aston Villa har under säsongens gång varit väldigt mediokra och ligger först på en femtondeplats i Premier League-tabellen. För en och en halv månad sedan gästade man Emirates Stadium i fjärde omgången av FA-cupen och tappade då 2-0 till 2-3 mot ett pånyttfött Arsenal.

Med sex vinster i rad är det lätt hänt att spelarna blir övermodiga, och det är viktigt att det inte händer Arsenal. I höstas hade man fem vinster i rad när man tog emot Fulham hemma på Ashburton Grove. Då slutade det 1-1 efter att Vermaelen kvitterat med bara ett par minuter kvar att spela.
Spela enkelt, drabbas inte av panik och jobba hårt för ännu en trepoängare. Det är segerreceptet på lördag. Enkelt att säga, men svårt att genomföra. Tre poäng skulle dock smaka fågel!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.37 X) 4.50 2) 9.00
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har det nu mycket lättare på skadefronten. Abou Diabyspelade i veckan för reserverna, men lär inte vara redo att spela på lördag. Annars är det bara fyra långtidsskador som The Gunners dras med. Francis Coquelin är tillbaka i April medan det kommer att dröja lite längre för Per Mertesacker, Emmanuel Frimpong och Jack Wilshere.

ASTON VILLA: Även Aston Villa har fyra skador på spelare som inte lär bli friska på ett bra tag. Det handlar om skyttekungen Darren Bent, mittfältaren Fabian Delph, mittbacken Richard Dunne och irländaren Ciaran Clark.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "It is difficult to say but I don’t think we have any big problems at all from Everton, just bumps and bruises as ever after a committed game. But no injuries. We have time to recover between games now. I felt that the period was even a bit long between Newcastle and Everton so you lose a bit of an edge off the competition sometimes. But overall because they are big games, the players focus and everybody knows the importance of the games. That is why the focus is more natural. Some days you can switch off and lose your competitive edge a bit."

ALEX McLEISH: "When you least expect it teams can take points, so why can't we. I don't think there is any reason why we should believe that we can't and we will certainly be trying to do anything we can to get as many points as possible in those challenging games. There is not a lot of difference and we have got to look upwards. Certainly we feel looking back on the season there were some wasted opportunities. But we are where we are and we must challenge ourselves to climb the table. That has got to be the challenge to the players - let's try and stay unbeaten for as long as we can."

STATISTIK

Aston Villa har mött Arsenal hela 182 gånger. The Gunners har vunnit 73, förlorat 65 och spelat lika 44 gånger. Säsongens hittills enda ligamöte lagen emellan slutade 2-1 till Arsenal på Villa Park. Men förra säsongens möte på Emirates vann bortalaget med 2-1.

Lagen har även mötts elva gånger i FA-cupen. Arsenal har vunnit sjugånger, förlorat tre och spelat lika en gång. Senaste gången man möttes i FA-cupen var i januari 2012.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Alex Oxlade-Chamberlain.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Aaron Ramsey, Yossi Benayoun, Johan Djourou, M. Chamakh, Andre Santos, Gervinho.

ASTON VILLA
Målvakt: Shay Given.
Försvar: Alan Hutton, James Collins, Carlos Cuellar, Stephen Warnock.
Mittfält: Mark Albrighton, Chris Herd, Stephen Ireland, Stiliyan Petrov
Anfall: Charles N'Zogbia, Gabriel Agbonlahor.
Avbytare: Bradley Guzan, Emile Heskey, Barry Bannan, Andreas Weimann, Eric Lichaj, Nathan Baker, Cary Gardner.