Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petit tror på en fortsättning för Wenger i Arsenal trots kritiken.

Petit backar upp Wenger

tor 29 mar 2012 kl 09:23

Emmanuel Petit har tröttnat på att höra folk kritisera Arsene Wenger och går nu ut och backar upp sin forne tränare. Att sparka Wenger hade aldrig kommit på talan enligt Petit.

Det var inte länge sedan som den forne Arsenal-mittfältaren Emmanuel Petit gick till hård attack mot Arsenal och menade att många var för dåliga för att spela i klubben. Efter sju raka ligavinster är det dock andra tongångar som gäller, men att sparka Arsene Wenger hade varit det största misstaget i klubbens historia enligt fransmannen.
- Att avskeda Wenger hade varit det största misstaget Arsenal kunnat göra. Han är lösningen på Arsenals problem, han behövde bara förändra ett par saker innan allt skulle komma tillbaka, sade Petit på Soccerex konferens i Manchester.

Petit spelade i Arsenal under åren 1997 till 2000 och vann då bl.a. dubbeln under sin första säsong i klubben. Han var en av de första spelarna att få spela under Wenger och menar att fransosen var en stor anledning till de stora förändringarna inom engelsk fotboll.
- Arsene Wengers bidrag till att göra Premier League till en bättre liga är enorm. Engelsk fotboll har förändrats massivt och han är en stor anledning till det. Han är som en sten i Arsenal. Om du sparkar ut honom vet du inte vad som kan komma att hända med Arsenal, sade Petit på samma konferens.

Allt är dock inte lovord, utan han avslutar med lite kritik mot de spelare som var med och blev förnedrade mot Milan i Champions League och åkte ur FA-cupen mot Sunderland.
- Arsenal fick erfara enorm kritik efter debaclet i Milan. Det påverkade tron och egot hos spelarna, vilket är anledningen varför de kom tillbaka med en sådan hunger för att bevisa resten av världen att de hade fel. Men varför måste de först bli kritiserade för att visa världen vad de kan åstadkomma? Jag är rätt så frustrerad, eftersom det bevisar att de har mer att ge.

Om Arsenal har mer att ge återstår att se, men vad som står klart är att Arsene Wenger och hans Arsenal har det sista ordet.

Källa: Sport360.com