Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie och Arsenal jagar ny seger.

Inför QPR-Arsenal

lör 31 mar 2012 kl 11:46

Dags för Londonderby. Arsenal besitter en grym form men kommer till erkänt tuffa Loftus Road för att försöka ta sin åttonde raka seger.

En barägare i Portmouth hade köpt in alla Premier League-matcher via en grekisk leverantör vilket fick konsekvenserna att hon fick ett lägre pris på sitt abonnemang. Hon slapp dessutom att betala den avgift som Sky Sports tar för att pubar i England skall få visa fotboll. Sky Sports stämde kvinnan, men EU-domstolen gav pubägaren rätt. Detta är konsekvenserna till att Premier League nu endast säljer en av matcherna som går klockan 16.00 under lördagarna. DET är anledningen till att Arsenals match inte sänds imorgon.

Arsenal kommer till matchen på Loftus Road med en sällsynt god form. Sju raka segrar har man mäktat med och det finns ingen anledning till att bryta den trenden. Senast det begav sig i ligan vann man med klara 3-0 hemma mot Aston Villa. Mikel Arteta fick avsluta kalaset med en elegant frispark från långt håll.

Inför matchen har båda tränarna pratat om fokus. Arsene Wenger menar att fokus i varje match är ett måste för att man skall bibehålla den tredje plats man har skaffat sig. Mark Hughes, som numera huserar i QPR som huvudtränare, har även han pratat om fokus. Men istället att fokus är en av anledningarna till att laget skall hålla sig kvar i Premier League.

Queens Park Rangers kommer till matchen från en mindre imponerande förlust mot Sunderland med 1-3. Däremot så vann man över Liverpool efter en imponerande vändning sista tio minuterna då man hämtade upp 0-2 och vann med 3-2. Laget har varit väldigt svaga på bortaplan men gjort starka insatser hemma på Loftus Road.

I Arsenal är Laurent Koscielny tillbaka från skada. Fransmannen testades i veckan vilket gav positiv respons. Arsenals skadeläge börjar ljusna och det är uppenbart att det mer behagliga spelschemat gör att spelarna kan hålla sig friskare.

Senaste matchen lagen emellan slutade med en uddamålsseger för Arsenal hemma på Emirates. I en tuff match, där Arsenal i ärlighetens namn inte spelade sin bästa fotboll, gjorde Robin Van Persie matchen enda mål.

Tre poäng för Arsenal och man tar nya kliv mot en plats i Champions League kommande säsong. Övriga matcher i Premier League denna omgång som kan vara till intresse är att Aston Villa-Chelsea (lördag 16.00), Newcastle-Liverpool (söndag 14.30) samt Tottenham-Swansea (söndag 17.00).

SPELPLATS

Plats: Loftus Road
Tid: 16.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 5.85 X) 3.90 2) 1.60
TV-sändning: Viaplay

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Det verkar som att Arsenal kommer gå till sommarvila med en ganska frisk trupp, ingen spelare vill väl gå skadad under strandsäsongen? Laurent Koscielny är återigen med i truppen efter hans skada. Francis Coquelin är en vecka från comeback. Abou Diaby hade lite smärta under veckans träning och kommer antagligen att vilas helt från matchen. Per Mertesacker, Jack Wilshere och Emmanuel Frimpong missar matchen.

QUEENS PARK RANGERS: Hemmalaget kommer till matchen med en del avbräck. Tidigare arsenal-spelare Armand Traore är inte i speldugligt skick. Trion Fitz Hall, Kieron Dyer och Alejandro Faulin missar alla matchen med tyngre skador. Två spelare, Heidar Helguson och DJ Campbell, kommer att testas sent för att utvärdera deras chans till medverkan. Nyförvärvet Djibril Cissé är avstängd.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER "Vi skall göra vårt bästa. Det vi kan hoppas på är att bli trea. Vi kan bli fyra, vi kan bli femma, vi kan bli sexa. Men vi vill alla komma så högt som möjligt. Vi är i en position där ingen förväntade sig att vi skulle vara. Vi vill stärka den positionen, men allt beror på vår prestation. Jag ser oss kämpa som galningar på lördag för att vinna matchen. Det är det enda jag set, jag ser inte längre fram. Tro mig, vi är fokuserade på matchen mot QPR. Vi vet att det är en lurig match för alla lag. Efter matchen fokucerar vi på nästa och den positionen vi kommer sluta på beror mycket på det fokus vi kan lägga på varje match. Allt kan förändras väldigt snabbt. Sporten vi håller på med är väldigt känslig och vi har lärt oss någonting från en väldigt tuff period. Att inte brådska och hålla fokus är viktigt om vi vill fortsätta utvecklas".

MARK HUGHES: "Arsenal spelar enastående bra. De vinner matcher och konsekvenserna blir ökat självförtroende. De spelar med bredd och tempo i deras matcher för tillfället. Alla bra arsenal-lag de senaste åren har spelat med bra tempo och Tomas Rosicky spelar väldigt bra för tillfället. Det är ett stort test för oss. Det kan inte bli svårare. Men vi har tränat bra denna veckan och kommer att komma redo. Vi vet våra chanser hemma på Loftus Road. Ingen har kommit hit och vänt oss upp och ned. Vi tänker inte på nedflyttning. Vi tar en match i taget. Vår avsikt är att stanna i högsta divisionen och vi tror att vi har förmågan att göra det".

STATISTIK

Arsenals form är grym. Om man vinner matchen mot Queens Park Rangers är det lagets åttonde raka viktoria. Första gången ett lag gör denna bedrift sedan Chelsea 2010.

QPR har dragit på sig sex röda kort under säsongen.

Mikel Areta kommer göra sin 200:ande match i Premier League.

Fem av de senaste nio matcherna lagen emellan har slutat oavgjort.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs
Mittfält: Tomas Rosicky, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Aaron Ramsey.
Avbytare: Manuel Almunia, André Santos, Johan Djourou, Gervinho, Alex Oxlade-Chamberlain, Yossi Benayoun, Marouane Chamakh.

QUEENS PARK RANGERS
Målvakt:
Kenny
Försvar: Young, Ferdinand, Onuoha, Hill
Mittfält: Wright-Philips, Derry, Barton, Diakite
Anfall: Taarabt, Zamora
Avbytare:Cerny, Orr, Derry, Gabbidon,, Bothroyd, Connolly, Smith, Mackie