Medlemmar: 8806 st.

Arsenal var för bra för Wolves.

Arsenal krossade Wolverhampton

ons 11 apr 2012 kl 21:04

Arsenal vann den viktiga matchen mot Wolverhampton med klara 0-3. Detta efter att hemmalaget fått Sebastien Bassong utvisad i inledningen av matchen.

När både Tottenham och Chelsea tappade poäng under måndagen så sågs Arsenals match under onsdagen som ett ypperligt läge att traska fram till ett ytterst förmånligt läge inför de avslutande fem omgångarna av ligan. I vägen stod ett Wolverhampton, i usel form, som ville knipa sista halmstrået för att få stanna kvar i Premier League.
Men det var egentligen inget snack. Matchen var över efter 11 minuter. Då hade Arsenal hunnit ta tag i dirigentpinnen, skapat ett bra tryck på hemmalaget och sedermera också avgjort matchen. Precis som när lagen möttes på Emirates så drog Wolves på sig en utvisning. Då fick man rött kort med femton minuter kvar att spela, nu fick Sebastien Bassong det efter åtta.

Händelsen som föranledde utvisningen var en vacker kombination mellan Robin van Persie och Theo Walcott där den förstnämnde vackert spelade fram Walcott som i en duell med Bassong blev nerdragen. Resultatet för regelbrottet blev straff för Arsenal och rött kort för Bassong, som för övrigt är utlånad från Tottenham.
Straffen togs om hand av Robin Van Persie. Holländaren hade inte gjort mål på fyra matcher men när han fick chansen från elva meter var det inget snack. Med en elegant chip satte han Arsenal rejält i förarsätet. Och det skulle endast ta två minuter ytterligare innan Arsenal satte spiken i kistan. Van Persie och Walcott samarbetade ånyo. Denna gång serverade Van Persie Walcott som avslutade behärskat och otagbart för Hennessay i wolvesburen.

0-2 och en man mer. Matchen var avgjord och resterande del av halvleken bestod av ett ihållande bolltrillande av Arsenal. Wolverhampton hotade inte alls och Arsenals spel kunde långa stunder uppfattas som ren nonchalans.
Under den andra halvlekens första del försökte hemmalaget att sätta press på Arsenal. Man gjorde ett sista försök att komma tillbaka i matchen. Man skapade en farlighet när Matt Jarvis måttade ett inlägg från vänsterflanken som Kevin Doyle nådde med pannan. Men anfallarens nick blev offer för en bra räddning av Wojciech Szczesny.

Istället för någon nerv i form utav en hemmareducering avgjorde istället Arsenal. Van Persie bröt bollen. Förpassade den in till Alex Song som efter en tids tråcklande i straffområdet spelade snett bakåt till Yossi Benayoun. Israeliten, som startade sin andra raka match, placerade vackert in 0-3 med ett skott från straffområdeskanten.
Och det var närmare 0-4 än 1-3. Arsenal fortsatte äga matchen. Aaron Ramsey fick ett läge från nära håll efter förarbete av Van Persie. Hennessay avvärjde dock. Wolverhampton var inte uppe och flåsade rejält fören på övertid då inbytte Milijas tvingade Szczesny att återigen agera.

Det var en match som på förhand var enkel. Efter en bra start avgjorde man tidigt. Arsenal tar nu emot Wigan hemma på Emirates på måndag. Ett Wigan som samtidigt som Arsenals match besegrade Manchester United på DW Stadium.

Mind the gap ...

MATCHFAKTA

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 0-3 (0-2)
Målen: 0-1 Robin Van Persie, str (9), 0-2 Theo Walcott (11), 0-3 Yossi Benayoun (69).
Varningar Arsenal: Wolverhampton W.: Michel Kightly, Ronald Zubar, Kevin Doyle.
Utvisningar Arsenal: - Wolverhampton W: Sebastien Bassong.
Domare: Neil Swarbrick.
Publik: 25 815.