Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hoyte sänkte Oman på London Colney.

Hoyte avgjorde träningsmatch

ons 18 apr 2012 kl 21:11

Idag spelade en Arsenal elva en träningsmatch mot Omans OS-lag på träningsanläggningen. Det slutade 1-0 till The Gunners efter att Gavin Hoyte gjort matchens enda mål.

Ett målvaktsmisstag gav Arsenal en 1-0-seger i eftermiddag över Omans OS-lag på träningsanläggningen ute i London Colney. Matchen arrangerades för Arsenals del för att vissa spelare skulle få matchträning. I en drivande vind sköt Gavin Hoyte in matchens ända mål i den 73:e matchminuten men Oman-keepern var huvudorsaken till att bollen hittade nätet. Han dök på bollen men lät den glida under sin kropp och rulla över linjen.

Resultatet ska enligt rapport vara rättvist trots sättet målet kom till på. Neil Banfield hade tagit ut en stark Arsenal elva med spelare som Carl Jenkinson, Sebastien Squillaci, Abou Diaby, Ju Young Park och Marouane Chamakh. De spelare som deltog fick användbar matchträning mot ett Oman som slipar formen inför de Olympiska spelen.

The Gunners tog tag taktpinnen direkt i matchen och i den femte minuten hade Özyakup ett hårt avslut över ribban. Några ögonblick senare nickade Squillaci över. Banfields lag dominerade matchens inledning och var återigen nära att ta ledningen i den 18:e minuten då Conor Henderson, som är tillbaka efter att ha varit borta från spel med en knäskada i åtta månader, skruvade ett skott mot bortre stolpen. Dock fick han se sitt avslut räddas på ett bra sätt.

Precis innan halvtidspausen fick Arsenal ett gyllene läge att ta ledningen då man tilldelats en straff när Ozyakup blivit fälld i straffområdet efter en snabb omställning. Ledningsmålet kom dock inte då Conor Henderson återigen fick se Omans briljanta målvakt rädda hans avslut. I den andra halvleken tappade matchen en del av sitt tempo men den inbytte målvakten, James Shea tvingades till aktion efter fem minuter på ett distansskott.

Arsenals vinstmål skulle dock som sagt komma i den 73:e minuten då Hoyte bröt sig igenom och avlossade ett hårt skott mot mål. Den nyinbytte Oman-keepern verkade ha läget under kontroll men bollen gick under honom och rullade sedan över mållinjen. Nyförvärvet, Thomas Eisfeld hade sedan ett halvläge att utöka ledningen strax därefter när han tog sig in i boxen men målvakten var snabbt ute och snodde bollen från tyskens fötter. Detta var det sista som hände och Arsenal XI tog en hyfsat enkel seger med 1-0.

Arsenal XI: Damian Martinez (James Shea 45) - Carl Jenkinson (Nigel Neita 60), Squillaci (Hoyte 45), Miquel (Boateng 45) - Eisfeld, Özyakup, Henderson, Diaby (Rees 45), Chamakh (Roberts 45), Park (Ebecilio 45).