Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

RvP besökte Ibrahim Afellay på Barcelonas spelarhotell.

RvP förklarar "Barcelona-besöket"

lör 21 apr 2012 kl 10:29

Efter matchen mot Wigan besökte Robin van Persie Barcelonas spelarhotell i London - något som media snappat upp. Nu förklarar holländaren varför han var där.

Arsenal hade fått stryk med 1-2 hemma mot Wigan. En stund senare på måndagskvällen syntes Robin van Persie på Barcelonas spelarhotell. Ryktena om en flytt tog fart i media, men i dagen matchprogram berättar holländaren om händelsen.
- Förklaringen är väldigt enkel. En av mina bättre vänner, Ibrahim Afellay, spelar för Barcelona. han har varit skadad väldigt länge och under tiden han varit borta har vi haft mycket kontakt, men vi har inte kunnat träffas. Det här var en bra möjlighet för mig att hälsa på en bra kompis och för att visa mitt support för honom. Olyckligtvis var detta tvunget att ske på deras hotell eftersom de inte fick lämna hotellet. Jag hade Arsenals träningskläder på mig och vi satt i receptionen och snackade och åt. Alla kunde se oss och vi hade inget att dölja. Jag tror inte att folk sköter kontraktsförhandlingar under sådana omständigheter.

Robin van Persie säger att besöket på hotellet inte har något att göra med hans fotbollsframtid.
- Jag har ett socialt liv vid sidan av fotbollen, även om min fru ibland säger att det inte ser ut som det. Ingenting har förändrats i frågan om min fotbollsframtid om min intention är att diskutera det i sommar.

Robin van Persies kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2013.