Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inga mål i derbyt mot Chelsea.

0-0 i lamslagen match

lör 21 apr 2012 kl 17:27

Händelsefattigt - det är det ord som bäst beskriver det som utspelade sig på Emirates Stadium mellan Arsenal och Chelsea. Följaktligen slutade det också 0-0.

Ja, det var alltså inte mycket till action på Emirates den här tidiga lördagseftermiddagen. Jag har nu suttit i närmare en halvtimme och försökt hitta en vinkel på det här referatet men gått bet. Ska jag beskriva vad som hände i matchen? Ja, det är snabbt gjort - Robin van Persie prickade utsidan av stolpen och Koscielny träffade ribban efter var sin fast situation, och Robin kanske borde ha haft straff i andra halvlek.

Men sedan då?

Ja, du. Det är bara att konstatera att det var rejält nervöst på sina håll. Matchen var av stor betydelse för båda lagen, och Chelsea hade alldeles uppenbart som taktik att backa hem och satsa på kontringar. Hemmaspelarna å sin sida gjorde inte mycket för att bryta ner försvarslinjerna, och jag undrar om det inte rent av var en medveten taktik för att försöka locka upp Chelsea i banan. Oavsett vilket så hände det i alla fall inte mycket alls annat än på fasta situationer där Arsenal, som tidigare nämnts, två gånger om var nära att göra mål.

Av allt att döma satsar Chelsea nu allt på ett kort och försöker vinna Champons League för att ta sig in till CL den vägen (ja, förutom att de förstås vill vinna CL just för att vinna CL, givetvis!), för det var ett rejält ommöblerat bortalag jämfört med deras möte med Barca i onsdags. Ingen Drogba (påstås vara skadad), ingen Lampard, ingen Mata och ingen Ashley Cole i startelvan och bara de två sistnämnda byttes in och Cole enbart av det skälet att Ryan Bertrand som spelade på hans plats fick krampkänningar.

Arsenal tvingades också till byten på grund av skador. Theo Walcott fick kliva av i den 60:e minuten med vad som såg ut som en sträckning/bristning i baksida lår och han lär inte spela i någon av de tre återstående matcherna (eller, som det antagligen står i kvällstidningarna: "WALCOTT MISSAR RESTEN AV SÄSONGEN!!!"). Även Thomas Rosicky fick kliva av med vad jag antar var en skadekänning då han sprang raka vägen ner mot omklädningsrummet.

Skulle något lag ha vunnit den här matchen så var det Arsenal, men det är svårt att säga att det var orättvist med en poäng var. Och mitt i besvikelsen ska vi ändå komma ihåg att det trots allt innebar att Chelsea missade sin kanske bästa chans att knappa in på oss (förutom i den match de har tillgodo, förstås) och poängen innebär att vare sig Tottenham eller Newcastle kan gå förbi oss vad avser poäng enbart med den extramatch de har att spela - dessutom är det ju så att i Newcastles och Chelseas fall så är det så att deras tillgodomatch är mot varandra på Stamford Bridge.

Närmast väntar en svår bortamatch mot Stoke som i dag vek ner sig fullständigt borta mot Newcastle så räkna med ett taggat Tony Pulis-lag på lördag. Tre matcher kvar på denna berg och dal-banesäsong - och vi kan i alla fall inte säga att årets säsongsavslutning saknar spänning...

MATCHFAKTA

Arsenal-Chelsea 0-0 (0-0)
Målen:
Varningar Arsenal: Tomas Rosicky, Robin van Persie (c), Abou Diaby Chelsea: José Bosingwa, Gary Cahill, Florent Malouda, Ashley Cole
Utvisningar Arsenal: - Chelsea: -
Domare: Mike Dean
Publik: 60 111

ARSENAL

Wojciech Szczesny
Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs
Alex Song, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky (65)
Theo Walcott (60), Alex Oxlade-Chamberlain (70), Robin van Persie (c)
Avbytare
Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Andre Santos (70), Abou Diaby (65), Francis Coquelin, Gervinho (60), Marouane Chamakh

CHELSEA

Petr Cech
José Bosingwa, Gary Cahill, John Terry (c), Ryan Bertrand (77)
Michael Essien, Oriol Romeu (66), Florent Malouda
Daniel Sturridge, Salomon Kalou (74), Fernando Torres
Avbytare
Ross Turnbull, Paulo Ferreira, Ashley Cole (77), John Obi Mikel (66), Juan Mata (74), Raul Meireles, Frank Lampard