Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie och Walcott är två av Arsenalspelarna som är uttagna att spela EM i sommar.

Tio Arsenalspelare mot EM

ons 16 maj 2012 kl 20:53

Ett antal nationer har tagit ut preliminära EM-trupper inför mästerskapet i Polen och Ukraina. Totalt har tio Arsenal-spelare blivit uttagna till turneringen än så länge.

Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain (England): Walcott och Chamberlain har blivit uttagna i Roy Hodgsons 23-mannatrupp till EM. De kommer att ställas mot Laurent Koscielnys Frankrike, Sverige och Ukraina i Grupp D.

Robin van Persie (Holland): Robin van Persie har blivit uttagen till Hollands preliminära 35-mannatrupp och kommer troligtvis att ställas mot Per Mertesacker och Nicklas Bendtner i Grupp B som består av Tyskland, Portugal, Holland och Danmark.

Per Mertesacker, Lukas Podolski (Tyskland): Mertesacker är med i Tysklands preliminära 27-mannatrupp och kommer troligtvis att få kampa mot både Robin van Persie och Nicklas Bendtner på sin mittbacksposition. Arsenals nyförvärv Lukas Podolski finns också med i Tysklands trupp.

Wojciech Szczesny, Lukasz Fabianski (Polen): Både Szczesny och Fabianski har blivit uttagna i Polens preliminära 26-mannatrupp till EM. Den som väljs som förstaval kommer bland annat att få möta Andrej Arsjavin och Tomas Rosicky. Polen spelar i Grupp A som består av Ryssland, Tjeckien och Grekland.

Laurent Koscielny (Frankrike): Mittbacken är med i Frankrikes preliminära trupp som reser till Polen och Ukraina. Koscielny kan få möta Walcott och Chamberlain i Grupp D.

Andrej Arsjavin (Ryssland): Den lille tsaren har blivit inkluderad i Rysslands preliminära 27-mannatrupp till EM. Arsjavin kommer troligtvis att få möta Rosicky och Szczesny eller Fabianski i Grupp A.

Tomas Rosicky (Tjeckien): Rosicky har blivit uttagen till Tjeckiens preliminära 24-mannatrupp till EM. Rosicky som har en fin vårsäsong bakom sig kommer med all sannolikhet att ställas mot Arsjavin och Szczesny eller Fabianski.