Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är Wengers nya asstränare.

Steve Bould ersätter Rice

mån 14 maj 2012 kl 19:04

Den nuvarande assisterande tränaren, Pat Rice gör sin sista match på bänken på söndag. Nästa säsong ersätts han av mittbackslegendaren, Steve Bould.

Efter 44 års tid i klubben som både spelare och tränare har den assisterande tränaren, Pat Rice bestämt sig för att sluta med sitt tränarjobb efter säsongen. Detta ledde till att Wenger var tvungen att leta efter en ny kollega och han behövde inte ens gå utanför klubben för att hitta sin nya assistent.

Steve Bould som spenderade 11 år av sin spelarkarriär i Arsenal och som sedan 2001 är huvudtränare i The Gunners U18-lag är det som ersätter Pat Rice nästa säsong. På dagens presskonferens hyllade han Bould för jobbet han gjort i ungdomslaget och tror att han kan göra ett liknande jobb med seniorspelarna.
- Hans kvaliteter är att han har erfarenhet av spel på toppnivå och han har tränat lag i klubben, berättar Wenger.
- Han vet vår fotbollsfilosofi och därför kommer det bli ett bra scenario. Han valde att bli tränare här i klubben efter sin karriär och vi vill alltid ge företräde till folk som vet hur vi jobbar och hur vi vill coacha.