Medlemmar: 6511 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

RvP, med sina 30 mål, vann Premier Leagues skytteliga.

Van Persie skyttekung i PL

mån 14 maj 2012 kl 20:07

Robin van Persie tilldelades igår efter matchen Premier Leagues-guldsko. Holländaren vann skytteligan med sina 30 mål.

Arsenals kapten har haft en fantastisk säsong och har sedan tidigare tilldelats både PFA Player of the Year award och Football Writers´ Association Footballer of the Year award. Igår tilldelades han sitt tredje pris för säsongen då han fick ta emot Premier Leagues-guldsko efter att ha gjort flest mål av alla spelare i ligan. Holländaren slutade på första plats i skytteligan med 30 mål på 37 matcher före andraplacerade Wayne Rooney med sina 27 mål. 

Van Persie blev den sjunde spelaren någonsin och den tredje spelaren efter andra världskriget i Arsenal som gjort 30 ligamål på en säsong. Thierry Henry gjorde detta säsongen 2003/04 och Ronnie Rooke 1947/48.