Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En fantastisk karriär är över för Sol Campbell.

Sol Campbell lägger av

ons 2 maj 2012 kl 13:45

Arsenals legendariska mittback, Sol Campbell har idag tagit beslutet att lägga ner sin professionella fotbollskarriär vid 37-års ålder.

Den före detta Arsenalspelaren, Sol Campbell har idag bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Hans senaste klubbadress var Newcastle United där han spelade förra säsongen. Under 2011/12 har han inte hittat en ny klubb och har nu alltså bestämt sig för att lägga ner sin professionella fotbollskarriär.

Under säsongen 1999 ledde han Tottenham till seger i Ligacupen som lagkapten men två år efter det lämnade han för rivalklubben Arsenal som free agent, något som skapade en tvist mellan de vita supportrarna och Campbell. Sol spenderade fem år med The Gunners och hann med att vinna två Premier League- titlar, två FA Cup-titlar och göra mål i Champions League-finalen 2006.

Han lämnade Norra London för spel under Harry Redknapp i Portsmouth 2006. Engelsmannens bröt aldrig sin kontakt med Arsenal och under 2010 fick han ett korttidskontrakt av Gunners för att utveckla sin fysiska status. Det blev en känslofylld comeback till Emirates Stadium och han blev en ordinarie startspelare mot slutet av 2009/10 säsongen. Under sin andra period i Arsenal passerade han 200 matcher för klubben.

Sol Campbells karriär varade i nästan 20 år och han gjorde totalt 646 matcher på klubbnivå. På landslagsnivå har han spelat tre VM och EM för England. Campbell gjorde totalt 73 landskamper.