Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Roberts spelade 80 minuter när reserverna föll.

Reserverna avslutade med förlust

tor 3 maj 2012 kl 20:34

Arsenals reserver avslutade sin säsong med förlust hemma mot Everton på Underhill Stadium. Säsongen sammanfattas ändå som hoppfull inför framtiden.

Reserverna i Arsenals säsong är över men den slutade på ett tråkigt sätt med en förlust hemma mot Everton igår kväll. Det var lagets första förlust sedan den 24:e januari då man föll borta mot Fulham. Under gårdagskvällen gav tränaren, Neil Banfield de unga spelarna Jordan Wynter och Philip Roberts (bilden ovan) chansen från start för första gången för reserverna.

Gästerna från Liverpool började matchen starkast och redan efter sju minuter tvingades Martinez sträcka ut för att styra undan bollen med en enhandsräddning. Strax efter att Özyakup varit nära att ge The Gunners ledningen skulle det ändå bli gästerna som öppnade målskyttet i den 18:e matchminuten då Ross Barkley plaverade bollen i nät i det bortre hörnet bakom Damian Martinez.

Detta satte Arsenal i ett ovant läge då man bara hade släppt in ett mål på de sju tidigare matcherna. Man skulle dock komma nära en kvittering då Özyakup prickade Roberts huvud med en hög boll. Avslutet från den unga Philip Roberts smet strax utanför. Bara sekunderna senare skulle ändå Everton utöka ledningen på straff genom Jose Baxter.

I den andra halvleken försökte Arsenal att dra upp tempot och vid timmen spelad kom man nära genom Ebecilio och Roberts. The Gunners försökte men kunde inte hitta några vägar igenom Everton och matchen slutade med vinst, 2-0 till de blåa gästerna. Detta blev ett dystert slut på en annars mycket positiv säsong för reserverna.

Arsenal - Everton 0-2

Mål: 0-1 Barkley (18), 0-2 (straff) Baxter (22).

Så spelade Arsenal:

Damian Martinez - Martin Angha, Jernade Meade, Ignasi Miquel, Daniel Boateng - Oguzhan Özyakup, Thomas Eisfeld, Josh Rees (68), Kyle Ebecilio, Jordan Wynter (56), Philip Roberts (80).

Avbytare: James Shea, Hector Bellerin (56), Elton Monteiro (80), Nigel Neita (68), Isaac Hayden.