Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxen kan börja ladda för sommarens EM.

Walcott betyder mycket för "Oxen"

fre 18 maj 2012 kl 19:05

Alex Oxlade-Chamberlain är uttagen till Englands trupp som ska till EM. "The Ox" tycker det är både en hjälp och en inspiration att få resa dit tillsammans med sin lagkamrat Walcott.

Alex Oxlade-Chamberlain var med i den truppen som Roy Hodgson annonserade i onsdags, detta sex år efter att den då 16-årige, Theo Walcott chockartat blivit uttagen till den engelska VM-truppen 2006 av Sven-Göran Eriksson. Oxlade-Chamberlain har 16 Premier League matcher i bagaget med sig till mästerskapet i Polen och Ukraina. Det är dock sexton fler än vad Walcott hade gjort när han reste till Tyskland 2006. "The Ox" är mycket glad över att han har Walcott med som stöd och inspirationskälla när han gör sitt första mästerskap med Englands A-landslag.
- Det betyder mycket att Theo också är med i truppen, berättar Chamberlain för Arsenal.com.
- När du blir uttagen tänker du direkt på vilka andra som är med. Jag har tittat på spelare som Steven Gerrard, Frank Lampard och John Terry de senaste åren på TV och även när de spelat för England. Det känns bara som igår och nu ska jag åka med de. Det är lite skrämmande men jag kan inte vänta på det.

- Jag tänkte direkt på hur bra det skulle vara att Theo också skulle vara där eftersom jag då har en kompis! Jag och Theo funkar bra ihop och när jag kom till Arsenal så tog han hand om mig och hjälpte mig. Jag känner Theo och jag vet att han var med på VM när han var 16 och tyckte det var kul. Det ger mig inspiration och uppmuntran och jag ser verkligen fram emot det.