Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny lagledare i A-laget.

Neil Banfield ny lagledare

tor 24 maj 2012 kl 20:33

Arsenal har sedan tidigare bekräftat att Steve Bould efterträder Pat Rice som andratränare och idag meddelar klubben att Neil Banfield kommer att få rollen som lagledare i A-laget.

Neil Banfield som mest är känd som reservlagstränare har tagit steget upp till A-laget och fått rollen som lagledare. Han har varit tränare i klubben under femton år varav åtta som huvudtränare i reserverna. Banfield spenderade även ett antal år som ledare i Arsenal akademin och vann där två FA Youth Cups, en U17- och en U19-ligatitel. Innan han kom till The Gunners var han tränare i Charlton Athletic. Han har även en spelarkarriär bakom sig som mittback i Crystal Palace, Adelaide City och Leyton Orient.

Wenger kommenterade klubbens beslut att flytta upp Bould och Banfield på detta vis:
- Jag har alltid känt att det är viktigt att ha folk runt sig som förstår vad den här fantastiska klubben handlar om. Nu när Steve och Neil kommer in i ledarteamet i A-laget så säkrar vi upp att våra traditioner och vår inställning inom klubben fortsätter att bäras vidare på ett bra sätt. Jag ser fram emot att få jobba nära med Steve och Neil och önskar de all lycka.