Medlemmar: 6090 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie gjorde två mål och två assist mot Nordirland.

van Persie stekhet inför EM

sön 3 jun 2012 kl 09:00

Robin van Persie är på väg att piska upp EM-formen ännu mer. Arsenalanfallaren nätade två gånger igår när Holland slog Nordirland med 6-0 hemma i Amsterdam.

Premier Leagues skyttekung spelade bara 56 minuter på Amsterdam Arena mot Nordirland. Men det räckte för att hinna med två mål och två assist. Holländarna vann med förkrossande 6-0 och även Ibrahim Afellay, som ryktats vara på väg till Arsenal, gjorde också två mål.

I övrigt kan vi notera att Alex Oxlade-Chamberlain spelade från start för första gången för sitt England som slog Belgien med 1-0 på Wembley. I den andra halvleken blev "Oxen" ersatt av Theo Walcott. Danny Welbeck gjorde engelsmännens mål. Thomas Vermaelen spelade 90 minuter för Belgien.

Wojciech Szczesny stod hela matchen för Polen som slog Andorra med 4-0, Nicklas Bendtner spelade 90 minuter för Danmark som slog Australien med 2-0 och Andrej Arsjavin spelade också hela matchen för Ryssland som slog ett krisdrabbat Italien med 3-0 i fredags.
Vidare fick Laurent Koscielny 90 minuter för fransmännen som slog Serbien med 2-0. Per Mertesacker lirade hela tyskarnas match mot Israel (seger 2-0) där även Lukas Podolski startade och lirade 66 minuter.

Tomas Rosicky missade dock Tjeckiens match mot Ungern (1-2) på grund av skada.