Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får van Persie starta i Hollands premiärmatch?

Van Persie kan bänkas

lör 9 jun 2012 kl 10:24

Robin van Persie har varit självskriven i Arsenals startelva men under EM riskerar han att sättas åt sidan till förmån för Klaas-Jan Hunterlaar.

Hollands förbundskapten Bert van Marwijk förfogar över en mängd bra offensiva spelare. Förutom van Persie finns Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben och Klaas-Jan Huntelaar med och slåss om platserna i startelvan. Holland spelar sitt klassiska 4-3-3 där bara en central anfallare får plats, vilket innebär att någon av målsprutorna van Persie och Huntelaar får spela på en ovan position eller starta på bänken. Van Marwijk säger följande om konkurrenssituationen:
- Jag är inte säker på att de kommer att spela tillsammans i EM. Robin är en allsidig anfallare, och han har visat att han är en killer inne i straffområdet också. Klaas-Jan är en måltjuv och förbättrar hela tiden sitt samarbete med övriga laget. Jag tror att jag har valt det lag som bäst når framgång i turneringen.

Holland möter Danmark under lördagskvällen och ställs sedan mot Tyskland och Portugal i stentuffa grupp B. Matchen sparkar igång klockan 18.00.