Medlemmar: 6114 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

PL har stängt dörren för Usmanov.

Regeländring slår mot Usmanov

ons 20 jun 2012 kl 17:55

Alisher Usmanov har under en längre period köpt aktier för att på sikt kunna få tillgång till styrelsedokument och kanske också en styrelseplats. Men nu har Premier League stängt den dörren.

Usmanov sitter genom sitt bolag Red & White Holdongs på ett aktieinnehav som ligger strax under 30 procent. Tidigare har det funnits en Premier League-regel som sade att alla som har 30% eller mer har ett ansvar för att se till att klubben drivs på ett bra sätt. Detta, har man från Usmanov-lägret hävdat, innebär att de måste få tillgång till alla styrelsedokument, kontrakt, sponsoravtal och allt annat som rör driften av klubben. Nu har emellertid, enligt The Telegraph, denna regel ändrats och det är fortsatt bara styrelsledamöter och andra direkt berörda som har rätt att ta del av all information.

Usmanov-lägret har ännu inte uttalat sig om ändringen, och det är oklart hur detta påverkar hans fortsatta aktieköp. Den allmänna teorin är att han har försökt skaffa sig en 30-procentig andel för att på detta sätt kunna kräva ut alla dokument han vill för att sedan utnyttja detta på något sätt, men den gubben går från och med nu alltså inte.

Fortsättning lär under alla omständigheter följa i denna vid det här laget ganska långrandiga följetång.