Medlemmar: 8806 st.

Olsson gjorde A-lagsdebut när Arsenal vann.

Southampton-Arsenal 6-5 e str

lör 14 jul 2012 kl 20:31

Arsenal vann Markus Liebherr Memorial Cup efter att ha spelat 1-1, men fallit på straffar, mot Southampton. Kristoffer Olsson svarade för en mycket bra debutmatch i Arsenaltröjan.

Arsene Wenger gjorde tio förändringar i startelvan till dagens andra 45-minutersfajt på St Mary’s. Endast målskytten från matchen mot Anderlecht fick förnyat förtroende, medan Martinez och Eisfeld som startade första matchen förpassades till bänken där Kristoffer Olsson på nytt återfanns. In i laget kom bland andra Vito Mannone, Andre Santos, Johan Djourou, Francis Coquelin och Gervinho. Det var alltså ett något mer rutinerad lag jämfört med kvällens första match.

Hemmalaget, som förlorade sin inledande match i turneringen mot Anderlecht med 0-1, hade de bästa chanserna inledningsvis. Arsenals första chans gick till Lansbury som såg sitt avslut gå förbi målvakten, men räddas på mållinjen av en försvarare.

I matchens 16:e minuten kom ett stort ögonblick för mittfältstalangen Kristoffer Olsson, som då ersatte Lansbury och för första gången fick spela med Arsenals A-lag.

Efter cirka 20 minuter fick Gervinho ett skottläge, men han avslut gick inte på mål. Arsenal hade kontroll på matchen, men Saints stack upp plötsligt upp och i den 31: a minuten gjorde Rodriguez 1-0 på nick efter ett fint inlägg.

Arsenal svarade dock knappt fem minuter senare, då Gervinho på egen hand tog sig förbi ett par hemma försvarare djupt nere på vänsterkanten och på något sätt hittade en lucka i försvarsmuren och satte 1-1. Southamptonförsvarets insats i den situationen var inte direkt helgjuten.

Båda lagen kämpade för att nå ett avgörande, men när domaren blåste för 45 minuter väntade straffläggning för att fastställa en vinnare i matchen. De nio första straffarna gick i mål, men den 18-årige Arsenalmittfältaren Kyle Ebecilio hade inte den rätta kylan och sköt stolpe ut.

Trots förlusten i straffläggningen vann Arsenal turneringen med fyra poäng.

Kristoffer Olsson gjorde enligt Jocke Lander, på plats på St Mary’s, en riktigt bra insats. Norrköpingskillen spelade tekniskt skickligt och uppträdde i stort både lugnt och moget, men han behöver fortsatt några vändor in i gymmet för att kunna hantera närkampsspelet bättre. Dagens insats har sannolikt stärkt hans aktier hos Wenger, och han fick dessutom kröna den här kvällen med att sätta en straff bakom Forecast i Saintsmålet.

Arsenals startelva: Mannone, Meade, Santos, Eastmond, Lansbury (Olsson 16), Ebecilio, Djourou (kapten), Coquelin, Gervinho, Aneke (Angha 29), Bartley.
Ej använda avbytare: Martinez, Eisfeld, Hajrovic.
Arsenals målskytt: Gervinho (35)