Medlemmar: 3989 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lansbury avgjorde mot Anderlecht.

Arsenal-Anderlecht 1-0

lör 14 jul 2012 kl 18:48

Arsenal fick en lyckad start i Markus Liebherr Cup på St Mary's Stadium i Southampton. Henri Lansbury gjorde matchens enda mål när Arsenal besegrade Anderlecht.

Arsenal ställde upp med en mycket ung elva, där de mest namnkunniga spelarna var Marouane Chamakh och Kieran Gibbs. I övrigt kan vi notera att den tyske talangen Thomas Eisfeld fick chansen från start liksom den argentinske målvakten Damian Martinez. Svenske Kristoffer Olsson inledde matchen på bänken.

Anderlecht startade vassast och fick tidigt ett mål bortdömt för offside. Arsenal jobbade sig dock in i matchen, men spelet var relativt jämnt. Efter drygt 20 minuter gjorde Anderlechtkeepern Proto en bra räddning på ett volleyskott från Chamakh.

Strax efter att Ignasi Miquel hade varit rätt man på rätt plats och räddat en boll på mållinjen gjorde Arsenal 1-0. Carl Jenkinson svarade för förarbetet då han avancerade fram på högerkanten och slog ett låg inlägg mot första stolpen. Henri Lansbury kom i en vältajmad löpning och sköt in bollen i mål med högerfoten. Målet blev matchens enda och Arsenal kunde börja fokusera på nästa insats i matchen mot hemmalaget Southampton, som föll med 0-1 i sin match mot Anderlecht tidigare under kvällen.

Enligt Arsenal.se:s utsände Jocke Lander, på plats på St Mary’s var Chamakh bäst i Arsenals lag, då han visade upp bra bollkontroll och var mycket delaktig i spelet. Lander lät också meddela att det var cirka 2000 Arsenalfans på matchen och att de hade skapat strålande atmosfär.

Arsenals startelva: Martinez, Yennaris, Boateng, Miquel, Watt, Eastmond, Eisfeld, Lansbury, Jenkinson, Gibbs (kapten), Chamakh.
Ej inbytta avbytare: Mannone, Santos, Angha, Olsson, Djourou, Hajrovic.
Målskytt Arsenal: Henri Lansbury (34)

Se målet här.